Shopping, bakadpotatis, Twilight, tjejsnack, bortsprungna plånböcker och tequila

2008-11-30 @ 20:50:54

Överskriften sumerar min lördag väldigt bra.
För att göra ett litet djup dyk i det hela kan jag ju berätta följande:
Lördagen började med att jag och sambon åt frukost (bara det är ju hur bra som helst, vi som nästan aldrig får lov att göra det annars!) sen körde vi till Burlövs center (köpcenter) och gick och tittade i affärer. Jag köpte en super snygg klocka och en söt mössa - en likadan som min jag fick låna av min syster för ett tag sedan och jag blev storförtjust i.

Sen bar det vidare till Nova (ett annat köpcenter). Just som jag gett upp hoppet hittade jag en jätte mysig vinter jacka! Tycker verkligen om den och de reade ut den 200 kr billigare så det var nice. Den var lite kortare än jag brukar ha, brukar ha jackor som går ned över rumpan... men jag ska se om jag hittar en längre variant med som jag tycker om.

Sen åkte vi hem och jag bytade om, fixade håret och sminkade mig. Tog bussen ner till stan och träffade Josse och Stina på Graffiti. Jag åt en bakadpotatis med laxröra, super gott! Vi snackade och hade det super trevligt.

Efter det gick vi vidare till bion. Twilight. Det var jag som hade valt den så jag hoppades att den skulle vara bra, var inte helt på det klara med vad den handlande om. Visste att den var baserad på en bok och det hade med vampyrer att göra. Måste säga att det överträffade mina förväntningar! Den var verkligen jätte bra och så olik andra vampyrfilmer. När den var slut ville jag gå in och se den en gång till!
Jag rekomenderar den verkligen! Josse och Stina tyckte med att den var jätte bra.

Vi gick vidare till en bar och satte oss och drack lite och snackade massor. Den ena bartendern var skit sur, riktigt otrevlig så tillslut bestämde vi oss för att gå vidare. Dock var inte det vi hade riktat in oss på öppet. De andra ställena vi gick förbi hade en målgrupp på 45+ så det kändes inte riktigt rätt.
Jag försökte (och lyckades) muntra upp stämningen med att sjunga en egenkomponerad tequila sång. När vi hade gått nästan ett helt varv runt stan så upptäcker Josse att hennes börs är borta! Vi skyndar oss tillbaka till baren vi satt på och som tur var så hittade hon den under bordet vi satt vid.
Efter det landar vi på en nyöppnad bar som verkligen var super nice! Vi får äntligen vår tequila, haha.
Bartendern var supertrevlig och han blandade super goda drinkar. Musiken var helt underbar och man kunde helt enkelt inte sitta still. Vi satt och dansade i soffan. Till slut så gick det inte längre och vi ställde oss upp och dansade. Så kul vi hade!

Idag har jag lite ångest eftersom det flög iväg ganska mycket pengar igår. Men samtidigt så hör det inte till vanligheterna och jag hade super kul så jag ska inte grubbla över det.

Sovlänge idag, främst eftersom jag känner mig risig. Nej, jag är inte bakis. Allvarligt. Men jag har jätte ont i halsen och kroppen. Har blivit mer förkyld igen.
Antar att det har nåt att göra med att ett av barnen på jobb nös mig rakt i ansiktet när den var ungf 30 cm ifrån mig med sitt... sen är de jätte söta och ska ge en pussar på kinden... visst, men det är inte så mysigt med deras snorpussar.
Jag antar att det är därför som jag håller på att bli sjuk igen. Jag har käkat en massa vitlök idag och hoppas att jag kan jobba imorgon!

Så. Nu har jag skrivit en novell... men nu vet ni ungf hur min lördag såg ut. Hade riktigt, riktigt skoj!

Breathing your love

2008-11-28 @ 17:17:51


Denna låten är riktigt, riktigt bra.

Ha nu en underbar fredags kväll!

Nypon

2008-11-27 @ 21:40:47





Jag saknar faktiskt snön. Dessutom så blir det ju mycket ljusare när det ligger snö på marken, nu är det så himla mörk redan kl 16... eller ännu tidigare.

Har er snö också regnat bort?

Jag vill ha en Wall·e i julklapp

2008-11-26 @ 21:43:52


Han är ju bara så underbar!

Unreachable

2008-11-26 @ 21:38:48


Snölandskap

2008-11-24 @ 18:24:17




Snön ligger fortfarande kvar. Det började snöa ordentligt en stund nu på eftermiddagen.
Hur mysigt som helst, stora fina vita flingor.
(Jag försökte lära barnen fånga dem på tungan, haha.)

Ont i hälen...

2008-11-24 @ 18:05:34

Idag kom jag hem, full av förväntan.
För idag skulle de börja kakla om i vårt kök. Det har jag längtat efter sen vi flyttade in här (för snart fyra år sen)!
Dessvärre blev jag besviken när jag kom in i köket och såg att de bara rivit ner de gamla skivorna som suttit mot vägen och skruvat ner fläkten och kryddhyllan.
Nu är jag anningen hoppfull uppblandat med tveksam till om det blir färdigt imorgon... annars hoppas jag verkligen att de iaf blir färdiga på onsdag.

Dessutom blir jag förbannad på att de inte kan sopa upp efter sig, det är fullt med skit på golvet och jag hittade en skruv. Sen när jag går runt lite och tittar så får jag skit ont i hälen, ännu en skruv. Med risk för att låta som en gnäll kärring så tycker jag faktiskt att det är fördjävligt att det inte kan sopa upp efter sig... alldra helst så kan de väl plocka upp skruvarna?

Var glad när jag kom hem, men nu är jag mest små irriterad och har ont i min stakars häl.

Hej mitt vinterland, nu är jag här...

2008-11-22 @ 14:17:19







 


Bilderna får tala för sig själva.

Så underbart

2008-11-22 @ 13:11:29

Snön ligger kvar och jag är nyss hemkommen från en liten fotorunda.
Snacka om att jag blev återförälskad i vintern. Det är sååå underbart ute! Man blir så glad av det där fluffiga, glittrande vita. Stundvis stannade jag bara upp och tog in allt, hur vackert och fridfullt allt var. Stod där med ett leende på läpparna och andades djupa friska andetag av den kalla friska luften som sedan virrvlade ut ur mina lungor som en dimma.

Ni ser bara vad sånt här gör med mig, jag blir ju poetisk och allt ;)

En annan sak som slog mig igår när jag öppnade balkongdörren för att titta närmare på snön som dalade ner var att det är så förbaskat tyst när det snöar! Har ni tänkt på det? Det är verkligen jätte tyst - men samtidigt hörs det att det snöar, den där tystheten förknippar man direkt med snö, precis som lukten och känslan man får.
För visst är det väl något magiskt med den första snön?

Nu ska jag kolla egenom fotona jag tagit, hoppas där finns några guldkorn!

Städar ut hösten

2008-11-21 @ 22:01:52








Imorgon ska jag ta mig tid att fotografera en hel drös med nya bilder.
Wiiihooooo!!

Lätt att vara efterklok

2008-11-21 @ 21:45:41

Jag är så fotosugen! Men jag har inget roligt motiv... inte vad jag kan komma på nu iaf.

Men jag hade ett, fast det slängde jag i sopporna och bar ut igår... suck.
Det är nämligen såhär att på mitt jobb så kör vi benhårt på ekologisk mat. Det märks faktiskt stor skilland iaf när man kommer till frukt. Vi har supergoda ekologiska apelsiner.

Så när jag var och handlade för någon dag sedan sålde de apelsiner (märkligt va? haha) så jag köpte ett par eftersom jag hade ätit en på jobbet som var sååå god.
Väl hemma när jag hade krypit upp i soffan framför tv med min apelsin i högsta hugg så märkte jag skillanden. Apelsinen jag köpt smakade bara besprutningsmeddel. Den var riktigt vidrig, men jag sög i mig saften som för stunden var ok... sen efteråt så bulltade mina läppar och det sved som bara den...

Så jag slängde de andra två igår... Men nu ikväll kom jag på att jag hade ju faktiskt kunnat spara dem i rent fotografiskt syfte. Det hade varit jätte kul att dela och skära upp dem osv och ta en massa bilder. Lätt att vara efterklok som sagt.

Men nu har jag ju en fotoide ifall snön skulle vara borta imorgon så får jag cykla och köpa mig en apelsin eller två.


- Fast det har snöat mer nu ikväll så förhoppningsvis finns det kvar imorgon.

. . . Snö . . .

2008-11-21 @ 17:27:23

Tittar man ut så ser man att det ligger ett ca 3-4 cm lager med snö på marken och träden. Det är så fint! Är det något som ger en riktiga barndoms känslor så är det när det snöar! Stod ute på jobb och bara myste av att snön dalade ner från himlen. Nu på eftermiddagen fick barnen lov att åka pulka och det är så roligt att se.

På mig själv kliar det i fingrarna och jag vill verkligen ut och ta foto på ett snöbeklätt landskap! Men eftersom jag slutade kl. 17 idag fanns det ju ingen chans. Det är mörkt ute sedan länge. Jag får bara hoppas att snön ligger kvar tills imorgon så jag kan ta mig ut på en fotorunda då.

- Har det snöat hos er med?

If you like it then you should put a ring on it

2008-11-16 @ 21:55:59

Syrran sa att hon trodde att jag skulle gilla denna låten, att det var en "Lina låt" som hon sa. Först var jag mja... sen efter att jag hört halva stod jag upp och dansade till den och när den var slut tryckte jag på replay. Haha.

Den är ju hur bra som helst, och jag som gillar att shakea älskar ju den ännu mer eftersom den är perfekt till det.




Föresten så har Beyonce skit snygga ben i denna videon! Tänk om jag har såna i sommar när jag har trännat och varit duktig i ett halvår. Ja, hoppas kan man ju iaf ;)

Sleepy Sunday

2008-11-16 @ 17:18:49

Idag har jag och syrran varit väldigt passiva. Vi har legat i vars en soffa och slö tittat på Tv. Blir väl så när man kommer hem kl 5 på morgonen efter en hel natts dansande. Men kul hade vi!
Om man bortser från vissa killar som är alldeles för på och inte kan förstå att ett nej är ett nej och att man kanske faktiskt inte är det minsta intresserad. Uppmärksamhet kan vara kul och trevligt, men det kommer till en gräns.

- En kille sa t.ex. att han hatade mig för att jag inte ville pussa honom på kinden... jag svarade med att nu fanns det inte någon chans att jag skulle göra det (inte för att det fanns någon från början...). Sen var jag iskall och vände på huvudet, stängde av öronen från hans fortsatta babbel, fick min drink av bartendern och gick därifrån.
Såna puckon det finns *suck*.

Vaknade runt 11 idag och låg och somnade till och från och drog mig till kvart i 12 då jag steg upp och tvättade av mig och började baka scones till syrran och älsklingen. (Visst är jag snäll?)

Efter att vi blivit mätta har vi som sagt mest legat i vars en soffa. Vi tittade på Tinker Bell, en jätte söt animerad film. Först var jag lite skeptisk, men den var verkligen jätte söt och så härliga färger och former på allt. Älskade sånt när jag var liten och det sitter kvar, blir så lugn och mysig av det där.

Nu har syrran åkt hem och jag sitter här.
Helgen har varit riktigt bra. (Med vissa undantag). Men jag hade gärna haft en dag ledigt till, fast veckorna går så rysligt fort nu, så det är väl snart fredag igen ;).

If I woke up late, couldnt get out of bed

2008-11-14 @ 17:53:56








Dessa bilderna känns så harmoniska. Färgen på rosorna är så lugn, dessutom doftar de underbart. Snussar alltid lite extra på dem om sommrarna när jag är hemma hos mamma och pappa.


Thank God its friday

2008-11-14 @ 17:41:57

Fredagen känns väldigt välkommen för min del. Jag är sååå trött. Gick in och la mig på sängen för att vila en liten stund men just som John Blund var och hälsade på så började telefonen ringa och ringa och inte gav det sig. Det var älsklingen som bara skulle höra hur det var...
Gulligt av honom ja, men så dålig timeing. Valde att inte lägga mig igen. Får se hur det går nu.

Huvudet bankar, jäkla huvudvärk. Har haft det hela veckan.
Så där har ni svaret på varför jag varit dålig på att blogga denna veckan. Trötthet och huvudvärk.

Ska iaf berätta att jag har trännat en gånger 40 min denna veckan, ska köra ett pass ikväll med hade jag tänkt. Sen får det bli på söndag med. Har varit duktig och inte ätit godis (förutom två choklad praliner i personalrummet idag) trotts att jag varit sååå sugen. Det är jobbigast i början.
Jag får lov att unna mig, men det ska inte bli en vanna igen - eller snarare så ska jag bli av med ovannan.

Nog om det.
Jag är glad att det är fredag! Ska bli mys fredag för mig med myskläder, glögg och idol. Imorgon blir det ev partaj. Får se hur jag känner mig.

Jag ska lägga upp några foton om en stud. Som kompensation för att jag varit borta.
Ha nu en underbar fredags kväll!

Good enough

2008-11-08 @ 16:21:38



♥ Darren Hayes ♥

Taggad

2008-11-08 @ 16:01:56

Sitter här och dricker vatten och eftersvettas efter mitt drygt 45 min lång tränningspass.
Det känns erhört underbart att vara svettig och känna hur det dunkar lätt i låren. Nu ska jag fan ta mig i kragen och fixa till mig själv.

Jag får tacka min sambos arbetskollega som skrev ett inlägg i sin blogg som jag kände igen mig i något fruktansvärt. Det var bra att se att någon annan kände likadant och kunde förstå mig, bra att se mina ord skrivna från någon annan. 
Nu ska jag ta tag i det här. Börja tränna igen, sluta äta så mycket skit. Jag vet ju om att jag mår bättre då, både fysiskt och psykiskt. Framförallt så vet jag att jag kan klara av det! Jag ska bara hålla kvar motivationen och inte halka in i gamla dumma vannor igen.

Ifjol gick jag faktiskt ner sju kilo, det var underbart. Jag var så stolt över mig själv och det var en sån själförtroende boost! Att kunna köpa jeans i min gamla storlek igen, att komma i några av mina gamla favorit jeans igen.

Dessvärre hände nåt i våras... jag halkade in i det gamla dumma sambofällorna igen. Jag har gått upp fem-sex kilo av de sju jag lyckades tränna bort. Nu kan jag inte knäppa jeansen jag köpte längre... jag känner mig stundvis äcklad av mig själv och undviker i den mån jag kan att se mig själv i helkropps speglar, för jag hatar vad jag ser.
Det är sjukt att gå och må såhär när jag faktiskt kan göra något åt det. Men jag tar det ett steg i taget, börjar som jag faktiskt började i fjol, sakta men säkert och sen trappar jag upp det.

Jag är inte född och välsignad med en bra ämnesomsättning, om jag inte trännar går jag upp i vikt. Dessutom har jag en stor passion för sötsaker, tyvärr. Detta ligger mig verkligen i fatet. Mina föräldrar fick fyra barn, jag är den som har lättast för att gå upp i vikt, jag är den som alltid har trännat men ändå alltid haft lite mer hull än de andra (inte som barn men efter att jag kom i puberteten).

Ni som inte träffat mig kanske tror att jag är ännu en tjej med ätstörningar och själbilds förvägningar. Men till er kan jag säga att så är inte fallet. Jag är överviktig, det är ingen lögn, bara något väldigt sjävförtroende förstörande. Jag söker inte efter en onaturlig självbild. Inte vill jag heller bli skinny, jag finner inget attraktivt i det. Av naturen är jag kurvig, jag tycker det är fint och kvinnligt. Men som det är just nu så är jag alldeles för kurvig, på fel ställen. Så nu tar jag tag i saken.

Mitt delmål är att faktiskt börja tränna 3 dagar i veckan, så länge jag gör nåt fysiskt påfrestande minst 30min x 3 ggr veckan så ska jag klappa mig själv på axeln. Sen hoppas jag kunna skaka av mig de där sex kilona igen.

Jag vill bli av med några fler, men det tar vi efter att jag uppnåt mitt delmål. En sak i taget.

Heja nu på mig!

En ny stjärna på min himel

2008-11-07 @ 21:45:41

Med riskt för att få fjortisstämpel så skriver jag det här ändå... Kevin Borg i idol är fan helt fantastisk. Den killen överträffar sig själv hela tiden. Jag är storm förtjust i hans röst!

Jag har lyssnat på Bon Jovi sen jag var liten, först från store brors stereo (hade inte mycket val då han spelade dem konstant), sedan även från min egen eftersom de även blev en av mina favoriter.
När jag såg att Kevin skulle sjunga dem ikväll blev jag tveksam. Men så här efteråt undrar jag vad anledningen var.

Han är grym.

Låt han nu bli tvåa så det blir nåt av honom! (Ettan kommer aldrig någon vart...)

Skugglikt mig

2008-11-07 @ 19:08:39

I brist på annat så satt jag och lekte lite i photoshop med några "mobilbilder" på mig själv.
Så jag skyller den kassa kvaliten på min uber gryma 2 megpix kameria i mobilen.
Fast, trotts att kvaliten var kass så tycker jag väl ändå att slut resultatet blev bra, eller?

Tycker om hur kontrasterna möter varnadra och att de är så mörka och svarvita. Gillar denna typen av bilder...
Fast jag får se till att ta ordentliga nästa gång. Men det var kul att testa iaf.

Mina första "ego bilder"...

 


What's your name - Usher

2008-11-06 @ 19:24:52

Jag är storm förtjust! Nu har jag hittat en ny låt som är helt perfekt att röra på höfterna till. Min häck vill inte vara still när jag lyssnar på den, haha.
Wounderful!



Och man kan göra så många olika rörelser till beaten!
Lovely! ^_^

"Evert" står modell

2008-11-06 @ 16:51:51

Jag kör vidare med en fotosession med "Evert" som jag presenterade för er i tidigare inlägg.
Här har ni snyggingen ;)




Det må vara min konstiga hjärna, men visst ser det ut som han ler?






Nu äter jag upp dig!

Köttätare

2008-11-04 @ 16:51:22




Vår fina köttätande växt Evert har fått flytta in från balkongen nu när det blivit så kallt.
Dessutom så finns det ju inte så mycket insekter ute numer som han kan smakska på i vilket fall.

Snark

2008-11-04 @ 16:34:48

Mitt uppdrag denna kväll blir helt enkelt att hålla mig själv vaken. Jag är så oförskämt trött! Vill bara krypa in och lägga mig under täcket. Det låter så oerhört lockande att ni anar inte...
Men. Det ska jag inte göra. Jag ska var duktig och inte somna så att jag inte kan sova i natt.

Dessvärre kommer älsklingen hem sent idag, eller, senare... han kommer ju alltid hem sent (runt 19.40) men ikväll är det ännu senare så jag får kämpa på. Jag måste ju se både Ugly Betty och Deperat housewifes ju! Sen kan jag lungt gå och lägga mig, haha.

Äsch, vilket dravel detta var. Men jag var ju tvungen att sysselsätta mig med något så jag inte sitter och somnar i skrivbordsstolen.

Tjing!

Bad Influence

2008-11-01 @ 23:55:01

Jag älskar, älskar, älskar denna låten!
Helt klart den bästa låten just nu. Jag drogar mig med den och blir bara så tagga och lycklig av den!



"Lordy, Lordy, Lordy!
I can't help it i like to party, it's genetic!
It's electrifying, wind me up and watch me go

Where she stops, nobody knows
A good excuse to be a bad influence on you and you..."

Happy Halloween

2008-11-01 @ 16:19:21



Då var det alla helgonsdag, numera halloween även här i Sverige.
Glöm nu inte bort alla de där underbara människorna som inte längre finns här fysiskt ibland oss. Skänk dem en extra tanke eller/och besök deras viloplats om du vill det.

Tänd ljus och mys till dig i höst mörkret.
Ta hand om dem du älskar och tänk på dem. Man vet ju aldrig hur länge de finns kvar.

RSS 2.0