Vackra Öland

2009-09-27 @ 15:16:35

 


Som sagt så var det Öland som blev höjdpunkten på vår semester. Det var där allt blev sådär mysigt perfekt och både jag och Christian blev en anning förälskade i denna vackra avlånga ö.

Det finns så enormt mycket att se och historian på ön är både rik och intressant. Sen finns där ett super mysigt lugn och människorna var super trevliga.
Campingen hade ett väldigt fint läge, med egen strand och allt. Vattnet var fint och inte alls så kallt som det varit i Gbg. Dessvärre hade det kommit maneter till andra kvällen och då ville inte älsklingen bada, men jag var i och plaskade ändå.

Första dagen, alltså när vi kom dit gick vi runt och tittade på campingen, körde in till Borgholm och handlade lite, sen stannade vi till i Köpingsvik och satte oss på en restaurang och åt. Var riktigt gott.
När vi var tillbaka på campingen gick vi ner och tog ett kvällsdopp.


Andra dagen åkte vi till Borgholms slotts ruin. Jag har varit där innan, när jag var 14 år, men man upplevde det ju inte alls på samma sätt nu. Först gick vi en guidad tur och sen gick vi själv runt och tittade. Jag fotograferade massor, det var så kul!
Borgen/slottet är verkligen prakfullt trotts att de aldrig blev klara med den. Lite synd att den aldrig fick bli färdig byggd. Men så intressant att gå och titta och så. Fanns en vägg med massa namn inristade, sån "vi var här" typ, jag hittade en som var skriven på 1700-talet. Coolt.


Utsikten från fönserna. Hur vackert som helst! Man förstår att det var en säker plats att ha borgen på, drygt en meter från muren var det stup rakt ner tror guiden sa 200m.

Tänk att spring i dessa trapporna med klackar och stora 1500-tals klänningar.

Vi gick där i flera timmar. Sen körde vi längst norrut. Där det fanns en liten fiske by, vi trodde nog att de skulle ha mer där men det var fint så vi satte oss och åt vars en super god baguett. All mat var så himla färsk och fräsch där. Men äter man skagenröra i en fiskhamn/by så kanske det inte är så konstigt ;)
På kvällen åt vi på campingens restaurang. Sen gick vi ner till havet och jag fotograferade med långslutartid, hade inte stativet med mig men la kameran på en sten. Och det funkade ju ;)



Tredjedagen körde vi söderut. Först körde vi mot Gråborg som Christian hade läst om. Han tyckte den verkade intressant. När vi väl kom dit så var det inte så mycket. Det var bara ringmuren som fanns kvar och i den var det en hästhage. Hahaha.


Gråborg

Sen körde vi vidare mot Eketorps borg.
Först var vi på väg att strunta i det eftersom de tog 95 spänn/person i inträde. Vi hade ju inte någon anning om vad det var heller. På Borgholm tog de bara 50 kr. Men så tänkte vi att vi hade kört dit så då kunde vi ju lika bra gå in med.
Men vi blev riktigt besvikna. Det var super tråkigt och inte alls mycket att se. Vi gick runt och tittade på allt och var klara efter max 20 minuter. Just som vi skulle gå så såg vi att det var en guidad tur som just hade börjar så vi ställde oss där. Guiden var riktigt bra och det var turen som räddade hela grejjen. Fick man reda på mer omkring det hela, att det var en återuppbyggd borg och varför de byggt olika typer av hus innanför ringmuren och så.

På kvällen åkte vi in till Borgholm (staden) och gick och strossade. Satte oss på en pizzeria och jag har aldrig någonsin varit med om så goda pizzor! Magiska. De var inte flottiga och degiga som de annars kan vara. Bottnen var hård och knapprig utan att vara för hård. Mycket fyllning och färsk och god. Tomatsåsen var super, krydad och underbar. Inget flott och inget kladd. Bara gott, gott, gott!

Sen körde vi ju tillbaka till campingen. Gick ner till stranden. Gick och myste. Njöt till full av sista kvällen. Jag var i och vaddade i vattnet. Hoppade på hoppkudden (sen blev den invaderad av 8-10st 12 åringar *snyft*).
Kastade macka (jag kom upp i tre stutts!) och älsklingen var ju stjärna på det.
Jag passade även på att fotografera massor!! :)







Det kändes lite motigt när vi skulle åka hem nästa dag. Åt en lång frukost, packade ihop och städade. När stugan hade blivit inspekterad och vi gick till bilen började det regna. Så när vi körde från Öland regnade det och då blev det inte lika jobbigt att åka hem.
Hela resan hade vi haft underbart väder medans det var dåligt nere i Skåneland. Medans vi tog det vackra vädret hem för när vi vaknade hemma nästa morgon strålade solen :)

Göteborg, Borås och Öland

2009-09-20 @ 12:21:09

Sagt och gjort, jag och sambon packade kläder för en vecka, köpte luftmadrasser och slängde in tältet i pappas Honda. Sen bar det iväg.


Första stoppet var Göteborg, som vi hade sett fram emot några dagar i Göteborg! Dessvärre blev det mest dålig pannkaka av det hela. Campingen var snuskigt dyr, 295 spänn per natt i tält. Lägget på campingen var suveränt, där var riktigt vackert... när vi väl hittade dit. Men så åkte tältet upp, vi gick en lång runda, vaddade i havet, såg oss omkring och det kändes så bra. Körde och handlade lite för att grilla (kött pris här i Skåne och i Gbg är ju inte riktigt det samma!).
Skruvade ihop grillen, knäppte en lättcider och hade det gött där i våra brasse stolar.
Vid 20 över elva någon gång just som jag skulle gå och borsta tänderna kommer grannarna i mega tältet breved tillbaka, de hade inte varit där på hela dagen. Det är bäckmörkt ute, älsklingen ligger redan i tältet med har stuckigt ut huvudet för att prata med mig.
Vad tror ni att gubbjävlen i tältet brevid säger? Jo, han ber oss flytta tältet, mitt i natten! Sån skitstövel. När vi säger att vi kan göra det imorgon säger han att de ska åka då. Han knorrar på och vi får helt enkelt flytta tältet, så gott som plocka ner det och sätta upp det igen.
Anledningen? Jo, han skulle kunna fälla ut "dörren" som ett litet tak eller vad man ska säga. Sån idiot. Speciellt eftersom att de lämnade campingen vid nio nästa morgon.

Irriterade ja. Men vi tog nya tag. Köpte bullar och tittade ut över fjorden precis sidanom vårt tält. Gick till bryggan, solande och försökte bada, det var svinkallt! Sen försökte vi hitta till Liseberg. Väl där var det super mysigt, gick och tittade på folk, åt glass, åt på restaurang, åkte bergbanan och det där tornet som gör att man ser hela Gbg, har aldrig åkt det innan. Det var fint.
Sen mötte vi vår kompis Nanna, som bor i Gbg, åkte hem till henne, fikade och kollade in hennes nya lägenhet, fick träffa hennes son (vi har inte setts sen innan han bodde i hennes mage!).
Sen var det mindre roligt att hitta tillbaka till den dumma campingen igen... körde fel mer än en gång, Gbg är inte lätt att köra bil och hitta i!

Morgonen därpå packade vi ihopa och begav oss vidare mot Borås. Jag hade nog fått sammanlagt tre timmars sömn under de två nätterna i Gbg så jag var helt slut, minns att jag önskade att det var mer än sex mil mellan Gbg och Borås så jag hade kunnat sova längre i bilen.

Efter två nätter i tält var vi väldigt trötta på det, två nätter är max vad vi pallar med tält har vi insett (tidigare har vi bara sovit två nätter i tält och sen åkt hem så vi har inte behövt tänka över det innan, haha). Så vi bestämde oss för att försöka få en stuga.
Det mesta var uthyrt när vi kom fram men det fanns en liten stugby "på andra sidan vägen" som hon sa. Just intill Borås djurpark. Finemang tänkte vi, det var ju därför vi åkte dit med. Väl vid vår bruna lilla stuga blev vi så glada. Två vånings sängar, ett litet bord och så en kyl. Den var ju inte super fin och de tog ett sjukt överpris men just då kändes den som rena lyxen efter våra nätter i tält med otrevliga grannar.
Vi packade upp och sen gick vi ner till djurparken.

 

 


Måste säga att jag först var lite skeptisk till djurpark... men jag tar tillbaka det, det var verkligen jätte häftigt att se alla de där djuren och riktigt fint var där med! Tror vi gick där i fem-sex timmar och tittade på alla djur, åt väldigt god mat på uteservering och tittade ut över savannen. Inte varje dag man tittar på giraffer, zebror och elefanter när man äter lunch.

 




När vi kom tillbaka till stugan igen så satte vi oss med campingtidningen och började ringa runt till olika campingar på Öland, bokade in två nätter i en stuga som vi tyckte verkade bra. Sen grillade vi, spelade kort och gick och la oss. Jag sov hela natten och det var underbart!


Sen bar det vidare mot Kalmar, där vi stannade till och gick lite i affärer, hittade ett par skit snygga Reebooks och så köpte vi lite mat och vin.
När vi väl kom fram till vår Camping och vår stuga blev allt bara så rätt! Så himla fint det var. En stor ljus stuga med allt man kan behöva. 19 m2 stor, den hade kyl, frys, spis(ugn), utemöbler, köksmöbler och redskap, tom en liten tv. Service husen var super fräscha, det fanns restaurang, två minigolfbanor, en pool vid havet, hopp-kudde (wiiiiieeeeee), super mysig strand och brygga. Man kunde tom hyra en bastu som stod en bit bort från stranden med egen brygga så man kunde havsbasta, det hann vi inte med tyvärr.

Redan efter första natten gick vi ner och förlängde vår vistelse med en natt. Det var så himla fint där! Det blev helt perfekt till slut. Nästa år ska vi helt klart dit igen, direkt. Om vi inte åker utomlands.

Vackra Öland


På Öland roade vi oss med att åka runt och se oss omkring på ön. Jag gör ett nytt inlägg sen och skriver mer om vår visstelse på Öland sen.

7.0

2009-09-12 @ 01:41:36



Titta! Jag har fått in en ny bild! ;)
Dessvärre fungerade inte photoshop cs2 skivan jag fixat... det blev bara klydd. Så jag fick rota fram och damma av min gamla hederliga photoshop 7.0
Det känns ju lite... ehm... antikt, men den fungerar ju! Sen så finns ju de viktigaste sakerna som iaf jag använder när jag redigerar bilder. Jag är ju inte sådär super high på att redigera bilder så det duger för mig än så länge iaf.

Så snart ska jag väl lägga upp lite bilder från semestern. Dessutom känns det plötsligt mer lockande att ut och fota nya bilder med!
Får se om jag hinner med det på söndag för imorgon ska jag spendera hela dagen med Jessica, sen ska jag antagligen ut på äventyr med älsklingen på kvällen.

Jo, jag lever...

2009-09-09 @ 20:38:48

Tänkte bara tala om att jag fortfarande lever.

Det är förvisso inte någon som undrat över var jag tagit vägen, vilket iofs känns lite tråkigt.

Hur som helst, anledningen till tystnaden är att min dator pajjade samma kväll som vi kom hem från camping semestern. Det dröjde väl iofs inte mer än två-tre dagar innan jag köpte en ny. Så fin den är! ;)

Men. Mitt photoshop försvann och nu har jag äntligen fixat en ny cd. Men inte lagt in det än. Så jag har inte kunnat fixa med bilder och då kändes det lite tråkigt.
Plus att jag inte riktigt har haft någon lust att skriva. Dessutom är detta ju en fotoblogg i första hand, så därför känns det tamt när man inte kan lägga upp några bilder.

Sen så har jag gått och funderat på att skrota denna bloggen. Göra en ny, börja om. Ibland. Oftast känns det som jag skriver för mig själv. Är det så?
Inte kul att ta sig tid och fixa och lägga upp bilder då ju.
Men så kollade jag runder på min blogg och insåg hur mycket jag tycker om den. Så jag låter den vara kvar. Just nu iaf. Möjligt att jag ändrar mig ännu en gång sen. Vi får se.

RSS 2.0