Nr 100

2008-08-31 @ 20:30:21

Detta är alltså bloggens hundrade inlägg. Jag trodde inte att jag redan hade hunnit skrappa ihop så många, men där ser man. Snart haft den i 3 månader ju så.

Måste säga att det har varit riktigt skönt med helg! Synd bara att den typ redan är slut :(
Helgerna går sjukt fort om du frågar mig.

Igår var pappa, mamma och Ramona här på middag. Blev moussaka med grekisk sallad och så panacotta med hemma gjort hallonsås till efterrätt. Blev riktigt gott och allt blev uppätet så jag antar att alla tyckte om det. Sen när mamma och pappa körde hemåt släppte de av mig och syrran nere i stan. Men det kändes väldigt öde. Trotts att det varit löning (!). Vi hamnade tillslut, efter lite rundvandring på en liten pub. Beställde vars en drink, som inte var särskillt god... såg efter en stund att jag hade en bananfluga i min, det som var ännu värre var att det fanns en i syrrans med! Blää.
Ursäkta men jag trodde inte att bananflugor var en ingrediens i drinken... Så vi gick tillbaka med våra drinkar... Hon skulle göra nya till oss. Men hon skulle göra dem i samma glas! Allvarligt, man tar väl för fan nya glas och nya sugrör, men det skulle hon inte göra. Vi hojta till och sa att vi ville ha pengarna tillbaka istället. Så det fick vi. Sen beslutade vi oss för att åka hem istället.

Idag ringde syss en liten stund efter att jag gått upp. Jag hade sagt att jag skulle till Nova (köpcenter) och det kom hon ihåg så hon ringde och frågade om vi skulle gå tillsammans.
Så vi gick där i typ 4 timmar, mina fötter blev en anning förbannad på mig eftersom jag dragit på mig nya skor - som jag aldrig använt innan, alltså inte ingångna ännu.
Jag köpte två kuddar till soffan, några trosor, rutiga gummistövlar (så coola!) och... ehm, nej det blidde inte mer än så. Men jag var ute efter gummistövlar, trosor och kuddar, så det blev ju bra, haha.

Sen körde vi och mötte upp med min sambo och handlade lite mat. Körde hem och lagade och åt tacos. Satt på balkongen och snacka och myste - helt underbart väder! Riktigt varmt och soligt sommarväder idag. Sen åkte syrran hem.

Nu är snart söndagen slut. Buhu. Men men, man ska väl vara glad att det är en ny dag imorgon.
Ha nu en fortsatt bra söndagkväll!

It's Friday!!!! - Shut up and drive

2008-08-29 @ 18:59:30

Me ♥ This song



Visst är den helt underbar? Världens bästa version på denna låten, helt klart. 
Man blir ju på sånt partysug!
Vill bara dansa, dansa, dansa!

Thank God it's Friday!

Push up on me - Lemme get that

2008-08-28 @ 22:48:39

Jag vill ha fredag kväll nu! Lääääääängtar.





Bara jag som vill ha fredagkväll?

Jag må han leva

2008-08-28 @ 21:15:47



Idag fyller min söta pappa 56 stolta år! Dessvärre blommar det inga väldoftande syrener idag, så han får en bild på den istället.

Ringde honom innan och sjöng, men beslutade mig för att bespara hans öron efter att jag sjungigt orden "ja, jag må han leva". Min sångröst är... tja, den finns helt enkelt inte, jag kan inte sjunga.

Jag ringde alltså och grattade honom och passade på att bjuda över honom och mammsen (syrran med, hoppas hon med vill komma) på middag på lördag kväll. Sen så har jag köpt en liten present med. Men det berättar jag inte vad det är ifall han nu skulle gå in och läsa här.

Så ett 56 falldigt leve för min underbara pappa idag! Jag älskar dig pappa, det hoppas jag att du vet! Skulle inte byta bort dig mot någon annan pappa i hela världen, du är bäst! Puss och kram din stolta dotter Evelina.

Underbara Arkimedes

2008-08-25 @ 22:45:32

Egentligen är det ett under att jag överhuvudtaget kan hålla mig vaken. Med tanke på att jag sov strax över en timme bara förra natten. Ögonen börjar iofs svida och huvudvärk kommer smyggande.

Känner därför att jag ska krypa till sängs nu. Säger god natt med lite barndoms minnen, i form av Svärdet i stenen och en av de underbaraste scenerna i den. Arkimedes är stört skön!




Allvarligt, skrattar man inte åt detta har man ingen humor och ett jävligt tråkigt liv.

I väntan på nåt gott

2008-08-25 @ 20:38:18









Nu vill jag faktiskt att mina körsbärstomater ska mogna.
De ser så söta och goda ut ju!

Frustration

2008-08-25 @ 17:41:38



Känner mig bara så.. så överkörd, förbannad och lite ledsen. Hatar det. Hatar att jag lägger ner min energi och tid på det. Faaaaaan.

Kvittar om man ställer upp och kämpar på man får ändå inget jävla tack. Gott bemöttande och inte en massa från skyllande hade varit på sin rätt. Men nej. Varför? Jag är väl helt enkelt inte lika mycket värd då.
Är så urless på denna skillnad på folk och folk. Fan.

Men de är väl bra för dem, ta lite folk att utnyttja, mjölkaur och sen slänga iväg. Har ju sett det förr.

Fine, gör så då. Men stå för fan upp för vad ni gör. Sluta skylla ifrån på varandra, vi fattar ju hur det ligger till ändå.

Because I love you

2008-08-21 @ 15:45:48



. . .  ♥ . . .

Dumma, dumma...

2008-08-20 @ 22:51:27

Dumma mage! Den gör uppror som en trotsig tonåring.

Den är inte det minsta glad trotts att jag pysslat om den med både vila och avslagen coca cola.

Jag får snällt bli hemma imorgon med och se fram emot ännu en lång tråkig dag med bara skit på tv:n och att må skit.
Får vi se om jag kan jobba fredag eller om jag kommer att gå miste om än mer pengar.

Jag vill må bra nu!

Alfabetet al a Evelina

2008-08-19 @ 23:35:45

Lite tidsfördriv... Läs om ni vill och orkar, annars kan ni ju helt enkelt strunta i att läsa ;)

A is for age: 24

B is for booze of choice: Mina hemmasnickrade drinkar. Annars cider, vanlijvodka eller/och tequila.

C is for career: Teckenspråkig barnskötare för tillfället, men har andra drömmar för framtiden.

D is for your dad's name: Juhani - men mer känd som Jocke.

E is for essential items to bring to a party: Glatt humör, snyggakläder och ev. dricka.

F is for favourite song at the moment: Bah... svårt... finns ju så många... får bli: Darren Hayes cover på Tougher then the rest.

G is for favourite game: Pictunary! (om det stavas så?) Jag blir som galen, haha. Men det var längesen nu.

H is for home town: Lund.

I is for instruments you play: Lite trummor... annars... guitar hero gitarr? :P (har inte spelat det mer än 3-4 ggr, så jag är kass iofs...)

J is for jam or jelly you like: Inte mycket för sylt, marmelad är skit äckligt precis som kräm... Men det blir hallonsylt till pannkakor och blåbärsylt till våfflor.

K is for kids: Har en hel hög på jobb, men inga egna - de får vänta en 2-3 år till!

L is for living arrangements: 2:a med kärleken min.

M is for mother's name: Mary-Anne

N is for name of your crush: Christian

O is for overnight hospital stays: Noll, hoppas inte det blir fler.

P is for phobias: Spindlar, eller de flesta insekter egentligen har jag upptäckt denna sommaren. Höjder. Trånga utrymmen... Mörker. Vara ensam (om det inte är själv valt). - vilken liten fegis jag är! :P

Q is for quotes you like: Finns många! Men det ända jag kommer på just nu är "Nobody puts baby in a cornor" haha.

R is for relationship that lasted the longest: Mitt nuvarande, 5 år och lite till.

S is for sartorial style: Det är en salig blanding, har ingen speciell stil, har min egen stil helt enkelt.

T is for time you wake up: 7.00, men gick och la mig igen efter att jag meddelat jobbet att jag är sjuk.

U is for underwear: Helst hipsters i spets eller bomull. String ibland... och så bh så klart.

V is for vegetables you love: Broccoli, tomat, oliver och svamp (räknas de som grönsak?).

W is for weekend plans: Beror på hur jag mår... Men det blir lite kalas, mys med älsklingen som inte jobbar i helgen! - första jobbfria på typ 3 veckor och kanske lite party med.

X is for x-rays you've had: En hel bunke hos tandläkaren och så har jag röntgat lungorna en gång.

Y is for yummy food you make: Paj i alla dess former. Köttfärsås to die for, "kyckling gryta med pasta", tonfisklåda... egentligen så gör jag en himla massa god mat, så jag orkar inte rada upp mer nu,

Z is for zodiac sign: Tvilling

Hemma sjuk

2008-08-19 @ 23:04:40

Idag har jag varit hemma eftersom min mage inte alls är glad. Har väl varit lite bättre under kvällen, men sen så har jag ju inte ätit nåt på hela dan heller. Bara druckigt lite juice. Vågar inte äta, vill inte kräkas mer... Jag hatar att kräkas.

Åt lite nu senare på kvällen, runt 20.15, men nu så känns det som det står mig i halsen. Usch. Hoppas det går över. Magvärken är borta för stunden iaf.

Hatar att vara hemma sjuk. Dels för att man förlorar massa lön, dels för att det är så jäkla tråkigt att vara hemma själv och såklat så är det för att det inte är speciellt trevligt att vara sjuk.
Jag ska vara hemma imorgon med. Sen hoppas jag på att kunna gå till jobbet på torsdag. *Håller tummarna*

Några foton från Vallåkra

2008-08-18 @ 20:46:04

Jag skrev ju att jag skulle lägga upp lite bilder från Vallåkra.
Tyvärr var det en besvikelse för mig i år, så det blev inte så bra eller roliga bilder som jag hade hoppats på. Men här har ni några iaf...
Någon som var där på söndagen, var det mycket bilar och så då?
Ska jag dit fler gånger så blir det på söndagar i fortsättningen - för jag tror det var mer då.




En kort sammanfattning av helgen

2008-08-17 @ 16:36:06

I fredags var jag ute hos min kära storebror och hans familj och firarade att hans oerhört söta lilla dotter Sara firade ett år! Det är sjukt vad tiden går fort.
Den lilla krabbaten är hur söt som helst och världens charmtroll. När hennes fem åriga storebror spelade guitar hero och vi frågade henne om han spelade bra började hon head-banga, hur cool är hon inte?!


Gullunge!


Sen, efter en hel del stuttsmatthoppande med lille Philip (min brorson), gick jag med hem till mamma och pappa och umgicks med syrran. Skulle ta bussen hem vid elva men insåg att stadsbussen jag behövde byta till när jag kommit till Lund redan skulle ha gått när jag kom in...
Så jag sov över hos dem. Fyfan vad jag hatar 70 cm bredda luftmadresser. När jag väl lyckades lägga mig skönt trillade jag nästan av, och den är typ 180 cm lång så jag låg med fötterna utanför (jag är 174 cm). Men, jag fick väl några timmars sömn men vaknade typ en gång varannan timme.  Var trotts allt ganska utvilad när vi gick upp.

Vi åt frukost, körde till Lund så jag kunde byta kläder för att köra vidare till Vallåkra och tittat på bilar. Blev grymt besviken eftersom det inte var särskillt mycket där igår. Inte en endaste Viper, men dreglade lite över en och annan bmw m5:a.
Antar att det är mer där idag, men men.

Sen på kvällen igår var det fest. Trevligt! Jag blev en anning rund under klackarna. Märktes när man väl låg i sängen hemma och det snurrade som attans.

Idag har jag tittat på tv och haft lite ont i håret*. Nu sitter jag nyduchad och suktar efter pizza. Pizza eller hamburgare med ost och dressing är det bästa dagen efter! Coca cola och oboye är inte fy skam det heller ;)

Jag kankse lägger upp några bilder från Vallåkra senare, får först se om där är nåt värt att visa. Tog inte särskillt många bilder eftersom det inte var så mycket att fota som jag hade hoppats på.


* bakfull

Blå blommor...

2008-08-13 @ 17:20:45


En (två) godnatt sång(er)

2008-08-11 @ 22:39:29

Avslutar detta bloggdygn med en två av mina gamla favorit låtar. Tro mig, denna dessa har jag sjungit med till säkert hundra gånger på mitt gamla flickrum. Men det var längesen jag hörde den dem nu, fast jag kan fortfarande texten, så fort jag hörde den dem sjöng jag med.


Every word was a piece of my heart - Jon Bon Jovi

Okej, det blir två... kan inte bestämma mig... haha


It's just me - Jon Bon Jovi



- Lyssna nu förbövlen på texterna! Annars är det meningslöst att lyssna på meningsfull musik!

Håller kvar känslan

2008-08-11 @ 21:37:59



Jag vill inte att sommaren ska ta slut...
Fast det känns redan som att hösten står och knackar på dörren.

Vad jag helst skrålar med till just idag

2008-08-10 @ 14:51:26



Boys, boys, boys they give me give me... 
- Sjunger precis så falskt som bara jag kan :P

Dreams

2008-08-10 @ 14:01:31



Denna bilden får mig att tänka på "drömmar".
Tycker att den blev riktigt härlig.

Igår kväll

2008-08-10 @ 13:51:58

Det blev en liten pubrunda (runda och runda, vi satt på samma ställe hela tiden, haha) med Stina igår. Några drinkar och en massa snack och skratt. Blev tyvärr inget dansande eftersom vi struntade gå till någon club eftersom bussarna i stan går på sommar schema. Så sista bussarna gick hem redan vid tolv! :(
Eftersom vi bor på olika sidor av stan kunde vi ju inte ha följe hem och taxi kostar en förmögenhet på helgen... tror de pressar upp det lite mer nu när det vet att det inte går bussar heller.

Vi hade iaf riktigt trevligt och skrattade massor. Drinkarna var goda men slog på först när man kom hem igen, haha.
När vi kommit hem förlängde vi kvällen på msn och satt och skickade låtar,  youtube klipp och halkade runt på tangenterna.

Vad hade ni för er igår kväll?

Rotmos, potatismos, plåttermos

2008-08-09 @ 18:55:19



Känner mig en smula rastlös och uttråkad. Kanske man skulle fixa till sig och dra ner till stan en runda? Dricka lite gott och snacka skit. Hade varit nice. Undrar om det fortsätter vara uppehåll, för det hade varit trevligt att sitta på en uteservering.

What to do, gummisko?



(föresten, hur många läste rubriken fel? hehe - plåtermos eller plåt-termos?)


Och så tar vi i från tårna: FREDAG!!

2008-08-08 @ 23:23:06


Nu är ju fredagen snart slut förvisso, men det hör inte hit.
Vi vill lyssna på lite party musik (fast det närmaste party jag kommer komma ikväll är dansande i min skrivbordsstol).

Följande låtar är uberbra party musik (sa jag precis uber? det måste vara första gången...). Visst kanske inte super nya, men så jävla bra!


 

080808

2008-08-08 @ 22:56:06

Idag är det en sådär finurlig datum, en sådan som det hade varit lite coolt att vara född på. Kanske man ska  satts på en unge till nästa år, 090909? Haha, nej det blir det nog inte - hoppas inte det iaf, eftersom jag inte vill bli mamma än.

Men kanske 111111, haha det hade ju varit ännu bättre! Synd bara att man inte riktigt kan styra över det där själv.

Ni får ta att jag inte har världens seriösaste "moment" just nu, men det kanske kan bero på att jag slumrade till vid 20.20 nån gång och vaknade till vid 21.45 och kom ut snurrande i hallen.
För att sedan ställa mig och baka paj (!). Ja, jag vet, jag är lite märklig. Hursomhelst så ska jag käka hallon & vinbärspaj med vaniljvisp nu. Hoppas nu att den är mumsig.

Ajöken.

Tillbaka i vardagen

2008-08-07 @ 21:15:10

Började jobba idag igen efter min super långa semester på en hel vecka och tre dagar. Det är inte alla som har sån lyx inte.

Trodde jag skulle vara en zombiee på jobbet idag eftersom John Blund hade tappat bort min adress igår kväll/natt. Tror att jag fick 2-3 timmars sömn. Men jag steg upp som en tapper krigare och vinglade in i duschen.
Har faktiskt inte varit trött på jobb idag. Inte alls. Mycket märkligt det därra. Men jag får väl dubbelt upp imorgon då. Iofs somnade jag i soffan en stund efter att jag kom hem, top model var visst inte så intressant, haha.

Aja, det är fredag imorgon! That's nice.

But you moved me in a way that I've never known

2008-08-07 @ 20:43:40




Skåneland

2008-08-06 @ 21:12:17


♥ Älskar mitt Skåne ♥

Är gräset grönare på andra sidan?

2008-08-06 @ 17:34:05



Känns som denna dagen bara har varit fel. Usch. Hatar att ha sån olust känsla.
Vill att min skärm ska sluta blinka/flimra. Vill ha fint väder så vi kan åka in till Meca raceway (ser inte lovande ut).

Känner att jag hade velat packa min resväska, ta ett flyg långt bort och leva för stunden, utan måsten och krav.
Kanske det är för att min lilla ledighet är slut? Att jag ska börja jobba imorgon och att jag vet att allt kommer se likadant ut fram till jul? Börjar jag få åldersnojja och panik igen över allt som jag vill hinna göra innan man blir för gammal? Kanske.

Ja, jag är rädd för att en dag vara gamal och inse att det var så mycket som jag velat göra men aldrig hann eller tog mig tid till. Dessvärre är jag en person med stort kontrollbehov och får lite småpanik när jag inte har koll på läget.
Just därför hade det kanske varit bra för mig att bara kasta mig ut och förhoppningsvis se att det går bra - att det löser sig.
På sätt och vis gjorde jag ju lite så när jag hoppade av min högskoleutbildning i vintras. Jag insåg att det var fel och tryckte på stopp. Hoppade av utan att egentligen vet om jag skulle få jobb eller ej. Men det löste ju sig.

Nu börjar dock allt bli inruttat igen. Bekvämt och tryggt, javisst. Oftast är det så jag vill ha det. Men stundvis så far mina tankar på annat håll och jag får panik av det vardagliga. Jag vill uppleva! Jag vill inte bara bli en i mängden...
Vill inte vara extrem heller. Men. Jag önskar att jag haft mod, pengar och tid att ta ett år och bara stuckigt iväg - gärna med älsklingen vid min sida - och upplevt, åkt dit lusten och nyfiken tog oss.

Pratade lite med syrran om det härom dagen. Om vi kan så är det nog inte helt omöjligt att hon och jag sticker på en kortare resa nästa sommar. Tågluffar eller något. Det hade varit spännande och roligt! Ut och sett europa eller nån annan plats. Längtar redan.

5 augusti 2003

2008-08-05 @ 14:14:39



Den dagen var och är fortfarande väldigt speciell. Det var den dagen jag och min älskling blev tillsammans. Det var en underbar dag. Den kommer alltid finnas i mitt minne, alltid.

Det var fem år sedan nu. Alltså firar jag och älsklingen fem år idag!! Det är helt otroligt vad fort tiden går. Fem år är riktigt lång tid, speciellt med tanke på att jag bara är 24 år själv.

Det var tänkt att vi skulle ha firat hela dagen tillsammans, men hans chef ville inte ge honom ledigt, så jag väntar bara på att han ska komma hem, kl 16...
Vi ska ut och äta på en mysig restaurang ikväll, ha det underbart och bry oss om varandra.

Jag älskar dig min Christian!

On the verge of something wounderful

2008-08-04 @ 20:54:55



Jag älskar denna mannen. Han har varit trogen i mina öron och hjärta sedan jag hörde hans röst för första gången, det var sommaren 1997 om jag inte minns fel. 
Visserligen så har min passion för hans musik vuxit med åren, men det var kärlek vid första öronkastet.
Dock är han väldigt underskattad. Visst, alla tycker inte likadant, men mannen är ett musikaliskt geni! Han skriver låtar med hjärtat och hjärnan och sjunger som en gud.

Samtidigt är det lite roligt att inte all tok älskar honom - då får jag ha honom lite för mig själv. Fast jag hade ju helst velat att det skulle var några fler här i Sverige så han kom hit på turné igen. Han är fantastisk live. Såg honom 2000 med Savage Garden och 2002 som solo. Stod en meter ifrån honom ungf när han hoppa ner från scen, jag var lycklig.
Just nu får jag nöja mig med klipp från youtube (denna underbara uppfinning) och snart en live DVD som jag skickat efter från England.

Vem mannen är? Darren Hayes!

Saknar solen

2008-08-04 @ 18:46:39



Jaha, då verkar sommarvärmen vara ett minne blott. Det blåser som attans här idag. Är mullet, nej det var en underdrift, himlen är så mörkgrå att den nästan blir svart. Usch.
Jag som har två lediga dagar kvar hade ju hoppats på att få skutta runt i solen, men det verkar som modernatur har andra planer... Får helt enkelt hoppas på att ovädret härjar lös och försvinner tills imorgon.

Min och älsklingens dag då, så då vill vi ha underbart väder! Iallafall mot eftermiddagen/kvällen.

Idag har jag alltså deppat lite över vädret och suttit en hel del framför datorn. Träffade syrran och fick se hennes fina bil som hon köpte i helgen. Super fin var den! Fick köra en runda med :)
Gick i lite affärer och dreglade över kameraprylar. Trodde jag (eller älsklingen för att vara exakt)  hittade en fin fin ministudio för 250 spänn, men det vara bara blå bakgrund! *Snyft* Varför man nu säljer det med blå bakgrund för? Idioti... Hursomhelst så köpte jag presenter till min brorsdotter som snart fyllar ett år - tiden springer iväg!

Vad har ni hittat på idag då?

Kvällens truddelutt

2008-08-03 @ 20:38:41

En gamal låt ploppade upp i skallen på mig och jag fick ju genast bege mig till youtube och lyssna på den. Älskade den när den kom, tycker fortfarande att den är riktigt härlig.
Dock blev jag lite besviken när jag fick höra att Lauren Hill skulle vara rasist - hata vita och vägra jobba med dem osv. (och att det skulle vara därför hon försvunnit ur rampljuset). Om det är sant eller ej, låter jag vara osagt.

Tycker om låten i vilket fall. Enjoy.


Bubblan "Gulan"

2008-08-03 @ 18:05:45

Min kära svärmor har en jätte cool bubbla som hon kallar för Gulan. Jag och älsklingen var ute med henne en sväng och jag måste säga att vi blir upprymda av lycka av denna söta lilla bil, den är så... så, gullig! Allt från dens utseende, brummande ljud (som hade gått en på nerverna om det hade varit en annan bil) till de skumpiga sättena och de små fönsterna man kan vippa på.
Jag ljuger inte när jag säger att vi båda satt med leende från öra till öra när vi körde/åkte den.
Måste dock säga att man får kämpa lite med att köra den, den är ju inte direkt lika lättkörd som älsklingens bmw. Men det funkade ju och det var kör glädje!

Klart var jag ju tvungen att fota henne med. Återupptäckte även hur grymt kul det är att fotografera bilar!



 





Visst är hon fin den dära Gulan?

Ombyggnad pågår/färdig för tillfället

2008-08-03 @ 12:07:06

Tänkte bara säga att jag håller på att fixa med layouten. Så ser det helt fördjävligt ut när ni tittar in så är det nog jag som håller på och kämpar med något.

Bara så att ni vet.

Så nu var det gjort lite små fix. Tycker att bloggen ser mycket fräschare ut nu. Jag fick det som jag ville ha det och även om det inte är jätte mycket gjort så tog det sin lilla tid, men jag är nöjd och har lärt mig ännu mer.

Håller det här nu, kanske kommer på nåt mer jag vill fixa med sen. Men nu ska jag leka lite med mina foton :)

Winning women - lördags musik

2008-08-02 @ 22:13:53



En låt som blir bättre och bättre för varje gång jag hör den. Japp, den gillas.
Vad tycker ni?

Gränna

2008-08-01 @ 16:32:06

 

Bilderna är tagna i Gränna.



Nu är jag hemma igen.
Det har varit riktigt skönt att komma iväg ett kort slag. Jag och min syster har nog förlängt våra liv med ett par år med tanke på allt skratt.

Igår åkte vi (jag, syrran, mamma och pappa) till Gränna och strossade runt. Måste säga att det verkligen är en vacker stad/by! Så söta små gator, underbara hus och gulliga små affärer. En liten små stads idyll, precis som om man hade gått in i Astrids Lindgrens sago värld.
Vi gick och njöt i solen, åt gott och köpte polkagrisar  och karameller - givetvis.

På väg hem till Skåneland igen stannade vi till på lite olika platser och såg oss om. Var verkligen en härlig dag.

RSS 2.0