Män som hatar kvinnor

2009-02-28 @ 12:38:59

Jag och min sambo var på bio premiär igår, vi såg Män som hatar kvinnor.
Filmen var riktigt bra faktiskt. Trotts att jag inte är mycket för svenskfilm. Det finns några bra svenska komedier men annat brukar jag inte tycka om. Har aldrig förstått vad det är som är så bra med Beck osv.

Men denna var riktigt bra. Skådespelet var superbra. Historien var spännande. Ibland så brutal att jag mådde illa och tittade bort. Fy fan säger jag bara.

Älsklingen hade läst boken innan, det hade inte jag. Han sa att filmen var bra men att de hade misst såååå mycket och att det inte stämde med allt osv.
Jag bara log och sa "Ja, det märks att detta är första filmen du ser som du har läst boken till innan, det är alltid så", haha.

Men han sa att han gillade den som film iaf.

Sen störrde jag mig nåt fruktansvärt på paret breved. I min värld hör offentligt hångel till tonåren. Visst en och annan puss. Men att sitta och SMACKA så det hörs över hela bion är inte ok. Då kan man hyra en film och sitta hemma istället.
Sen blev jag en anning upprörd med. Hur fan kan man bli hångelsugen 1 minut efter att man sett någon bli brutalt våldtagen?
Det sa jag till älsklingen, haha. Sen hörde jag inte paret breved smacka på ett bra tag efter det. Älsklingen berättade att jag inte hade viskat så lågt som jag trott... hahaha.

Nej, nu måste jag springa till bussen!

I hate this part

2009-02-26 @ 22:31:57Jag älskar verkligen den här remixen.
Dessutom finner jag mig själv att gilla remixar mer och mer. Om det är för att jag kommit in i en dunka-dunka fas eller för att jag hittar mer talangfulla dj's eller vanligt folk som är grymma på att göra remixar låter jag vara osagt.

Min sambo älskar mig lite extra idag, tror jag

2009-02-26 @ 22:04:28

Titta vad gullungen hade med sig till mig efter jobb idag!


Fototidning OCH djungelvrål. Snacka om att han får pojkväns pluspoäng nu ;)

Nu har jag en bra anledning att se framemot november...

2009-02-25 @ 17:10:04
Nu behöver jag inte längre vara bitter över att jag inte såg hennes konsert sist hon var i Sverige.
Det ska bli så kul att se henne! Jag och syrran kommer stå och hoppa mest och skrika högst. Sen så ska vi ta oss en närmare titt på vår huvudstad är det tänkt.
Men vi har ju några månader att finslippa våra planer på.

Något som är säkert är iaf att vi ska dit och vi ska ha skit kul!

Dripp dropp

2009-02-25 @ 17:00:04Den synen möts man av i mitt köksfönster (ja, precis så, jag tog bilden för 5 min sen).
Kanske inte så roligt. Men ändå ganska mysigt.

Sen ska vi ju vara positiva! Snön regnar bort = det blir vår.
Jag kanske får använda mina ruttiga gummistövlar imorgon = jag kan hoppa i vattenpölar!
Sen behöver jag inte vara deppig över att det är strålande väder när jag är som en fånge här hemma (är man sjuk får man hålla sig inne) = jag blir inte avundsjuk och behöver inte längta ut ännu mer.


Ja.... detta var väl ett givande inlägg, tycker ni inte? Haha.

Stillsamt

2009-02-25 @ 16:33:48
Hade jätte mycket tankar om vad jag skulle skriva. Men sen hängde datorn sig av någon konstig anledning och i samband med att jag startade om datorn verkar min hjärna ha kopplat om med. För nu är alla de där tankarna som bortblåsta. Knepigt, men så är det.

Jag ska iaf iväg och jobba imorgon. Ska bli skönt. Kommer kännas konstigt med att bara jobba två dagar denna veckan... men så blir det ju ibland. Ska iaf bli skönt att komma bort från lägenheten!

Tryck på Pause

2009-02-24 @ 16:11:08

Varför kan man inte trycka på pause?
Jag har alldeles för mycket tankar som snurrar runt i huvudet. Det är skit jobbigt. Dessutom att pendla mellan hundra olika känslor på en timme, det är ännu jobbigare.

Försöker sudda bort dem, koppla bort dem och hålla mig sysselsatt. Men när handdukarna är vikta, disken ur plockad och dammsugaren avstängd då står de åter där och bultar på pannbenet.

På torsdag hoppas jag  vara tillbaka på jobbet så har man iaf halva dagen räddad från att gå och grubbla.

Anledningen till att fotografera Manuellt

2009-02-23 @ 22:20:19

Jag låter bilderna tala...


Nu börjar det likna något

Mitt bästa tips för att fotografera är: "Lär dig din kamera" .
För vet du vad du vill ha ur en bild så måste du ju också veta hur du ska bära dig åt för att få fram det.


- Som en liten parantece kan jag ju berätta att jag såg solfläckar ett bra tag efter att jag tagit fotona, haha.

I dont mind it, I dont mind at all

2009-02-22 @ 21:04:09


Holding on

2009-02-20 @ 16:56:09


Tidsfördriv med Sims 2

2009-02-20 @ 16:51:21

 Har varit hemma sjuk idag. Största delen av dagen har ägnats åt Sims 2. Utmärkt tidsfördriv när man är sjuk!

Har spelat med familjen "Månljus", där mamman som är häxa fick en liten flicka tillsammans med sin man. Flickan har nu växt upp från lillparvel till tonåring.
Var ju bara tvungen att göra henne till punkbrud så jag fick använda det grymma håret. Haha.

Ja, jag är medveten om att jag låter hur nördig som helst just nu. Men jag är väl lite geek då, haha.Nej, nu ska jag nog lägga mig i soffan en stund innan jag fortsätter att spela. :PHur är det med er idag?

Brunn

2009-02-19 @ 14:24:50

I dont want anything more then to see your face when you open the door

2009-02-18 @ 21:12:27Denna lyssnade jag på på repeat innan ikväll. Den är så mysig och man längtar ju verkligen efter kärleken. Men nu är han hemma!

Föresten så har Lily Allens nya album gjort att jag blivit smått beroende av hennes musik igen (som jag var våren 07 då jag knarkade hennes förra album).

Sunlight

2009-02-18 @ 17:04:47


Nu är det vinter igen

2009-02-17 @ 17:29:17Tog en lång promenad. Helt underbart väder! Först gick jag och fotograferade en massa. Andades och njöt. Sen packade jag ner kameran i väskan, skruva upp mp3:n och stuttsade runt i snön. Ja, allvarligt talat. Så skönt det kändes. Vet inte om någon såg mig hoppa runt och halvdansa, sparka i snön och sjunga med... men isåfall bjuder jag helt enkelt på det.

Jag skulle egentligen fotografera småfåglar. Men de gömde sig flittigt... tre bilder på en fågel hann jag ta, men ingen av dem blev bra...
Tur att jag lyckades med de andra bilderna iaf!

Alla hjärtans

2009-02-14 @ 14:21:59Till alla söta bloggläsare.
Till alla jag älskar.
Ha nu en riktigt fin alla hjärtansdag. Kom ihåg att alla har någon som älskar er!

60 minuter

2009-02-12 @ 21:15:34

För ett tag sedan skrev jag detta inlägget om att jag skulle börja tränna och att jag var trött på mig själv. Hur jag ser ut och mår...

Det började bra. Faktiskt.
Men sen blev jag sjuk och så fick jag nästa förkylning osv. Sen blev jag försoffad igen. Så handen på hjärtat så har jag nog knappt trännat detta året.
Men i lördags var jag faktiskt iväg och köpte trännings byxor och nya trännings skor.
Sen så har jag varit trött och haft annat för mig. Men ikväll small det till. Jag hade egentligen krypit upp i soffan, trött och sliten och såg fram emot en mysig tv-kväll.
Så efter lite skrattande till 2½ man zappade jag vidare. Bara skit. "Orkar jag tränna?" är tanken som dyker upp i huvudet. Så jag säger det till sambon "jag funderar på om jag skulle tränna lite en stund". Han hejjar på mig och jag rycker upp mig och bytar om.
I med mp3:n i öronen och siktar på 40 min, 45 om jag är duktig. Första 30 min är kämpiga sen får jag sånt jävlaranama. Så efter strax över 60 min av aerobic/dans börjar jag strecha. Härligt svettig och anfådd.

Om jag är stolt? Sjukt jävla stolt och så glad. Det känns underbart.
Dessutom var mina nya skor super sköna och mina knän tackar mig (har problem med knäna sedan länge).

Så hejja mig! Nu ska jag fortsätta med detta. Imorgon ska jag köpa måttband och mätta mig. Ta "förre" bilder och sen jävlar ska jag fortsätta vara duktig och svettas bort en massa kilon!

The sun is always blinding me

2009-02-08 @ 16:13:00
Lite små ändringar

2009-02-08 @ 16:08:27

Så, nu har jag suttit och pillat lite med listen till här till höger. Lagt till och tagit bort. Känns som jag fick till det som jag ville ha det. Dessutom har jag äntligen tagit mig tid att kolla upp hur man roterar lagerna i photoshop, haha. Det var allt på tiden.

Vad tycks?

Sen ska jag försöka ta produktfoto på alla mina kamera saker med, men då behöver jag låna mammas kamera (så jag kan ta foto på mitt kamerahus med).

Om Evelina H

2009-02-08 @ 15:47:36

Namn: Evelina Holkkola
Född: 1984-06-07
Civilstatus: -
Sysselsättning: Studerar Digital design och jobbar deltid på förskola.
Intressen: Fotografering, design och kreativasysslor. Dans, musik, film och böcker.
Musik: Darren Hayes, Fall out boy, P!nk, Adam Lambert, Taio Cruz, Savage Garden, Lily Allen, Bon Jovi, Daughtry - för att nämna några.

Jag har alltid, så länge jag kan minnas iaf, varit kreativ av mig. Först var det att rita och måla. När jag väl hade fått bukt på skriva och läsa ordentligt (lotsnade när jag var sådär 9 år) så började jag skriva massor. Mestadels sagor först. Sen blev det dikter, noveller och insändare till tidningar.
Någonstans på vägen dök intresset för fotografin upp. När jag började medieprogrammet på gymnasiet tog fotointresset över skrivandet.
Nu skriver jag inte på långa vägar så mycket som jag gjorde förr men jag fotograferar desto mer. Tecknandet saknar jag en del. Men som det är nu så är jag låst och jag vet inte hur jag ska hitta tillbaka. Precis som med skrivandet.

I det kreativa kan jag hitta hem, till mig själv och det är så jag utvecklas. Där jag finner min ro och lycka.

Musik har en stor betydelse för mig. Även om jag inte blivit begåvad att komponera ihop den själv, varken med instrument eller med sång så älskar jag att uppslukas av musik. Text och rytm är viktigt, likaså sångarens röst.
Jag har alltid älskat att dansa. Att få uppslukas av bra musik och bara dansa är total lycka för mig.
I musiken kan jag finna tröst, fly bort eller bara väga upp mina positiva känslor än mer.

7 sanningar

2009-02-08 @ 12:48:42

Jag får väl haka på trenden i bloggsvären och skriva 7 sanningar.

1. Jag har aldrig rökt (inte ett ända bloss).
2. Jag skrev en bok när jag var 15, men skickade aldrig in den till ett förlag.
3. Jag har pluggat två år teckenspråk.
4. När jag var yngre hade jag en hemlig dröm om att bli go-go dansare.
5. Jag älskar disney filmer! (De äldre iaf)
6. Jag är lite av en datanörd och har varit spelberoende av både Sims 2 och Wow. Haha.
7. Zombies skrämmer mig sjukt mycket. (För tänk om det hade hänt på riktigt! Det är ju inte direkt så att det finns få människor...)

Fuck you - Lily Allen

2009-02-04 @ 22:57:18

Nu har jag blivit smått beroende av en ny låt. Måste säga att jag älskar den. Den är så upp-piggande. Klinkandet är så glädjespridande. Samtidigt som texten är rätt fram. Jag kan inte annat än att hålla med henne.

I think this is brilliant!"Look inside, look inside your tiny mind
and look a bit harder
cause we're so uninspired
so sick and tired
of all the hatred you harbor
so you say it's not okay to be gay
well I think you're just evil
you're just some racist who can't tie my laces
you're point of view is medevil

Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don't stay in touch
fuck you, fuck you very very much
cause your words don't translate
and it's getting quite late
so please don't stay in touch

Do you get, do you get a little kick out of being small-minded?
you want to be like your father
it's approval you're after
well that's not how you'll find it
do you, do you really enjoy living a life that's so hateful
cause there's a hole where your soul should be
you're losing control of it
and it's really distasteful

Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don't stay in touch
fuck you, fuck you very very much
cause your words don't translate
and it's getting quite late
so please don't stay in touch

Look inside, look inside your tiny mind
and look a bit harder
cause we're so uninspired
so sick and tired
of all the hatred you harbor

Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don't stay in touch
fuck you, fuck you very very much
cause your words don't translate
and it's getting quite late
so please don't stay in touch
"

Små kottar i gyllene landskap

2009-02-03 @ 18:27:10


Tagen med Canon eos 400D + Sigma 17-70 mm F2.8-4.5

Benjamin Button

2009-02-02 @ 17:10:40 
Måste säga att filmen var väldigt fin. Historien var så fin. Bjöd både på skratt och lite tårar. Den var väldigt gripande stundvis och skådespelet var verkligen jätte bra!
Jag satt och funderade på hur de kan, dels göra så att Brad Pitt blir riktigt gamal (och i olika åldrar) och framförallt hur de kan få hans huvud på den lilla gamlingskroppen. Det fasinerade mig.
Liksom historien om Benjamin Button. Detta är en film som alla borde se. Om inte på bio så på dvd sen när den kommit ut.
- Dessutom så blir den bättre såhär efteråt med. När man kan tänka tillbaks på den.

Syrran tyckte med om den.
Vi hade verkligen en mysig kväll i lördags. Båda två var överens om att vi ska göra det igen. Gå ut och äta och sen gå på bio eller något annat.
Maten var supergod. Och den var på rea med! Hahaha (de hade special erbjudande så skämtade vi om att det var på rea - ja det är kul om man var där *ler*). Det var Fläskfile med klyftpotatis, wokade grönsaker och bearniesås, så gott!
Super mysig resturang med. Tror den har blivit lite av en favorit för min del nu. Ätit där tre gånger nu sen i sommras och det är lika gott varje gång.

Söndagen var passiv. Ville ut och fota men det snöade och var tråkigt ute. Inte sånt där fint snö väder som man blir glad av. Utan sånt där grått tråkigt med massor av pyttesmå flingor som bara dräller ner som ett duggregn.
Så jag städade lite och sen bäddade jag ner mig i soffan och tittade på Bröderna Grimm som precis köpt på DvD, den är riktigt bra om ni inte har sett den och gillar fantasy så rekomenderar jag den med.

RSS 2.0