2008 är inne på slutspurten

2008-12-30 @ 18:29:17



Igår gjorde jag nåt som jag borde ha gjort för längesen, säkerhets kopier på mina foton. Jag brännade ner alla foton jag tagit under 2008 på Dvd-skivor.
Plus lite mobilbilder och scannade foton som jag inte vill bli av med. Känns bra. Behöver jag inte vara oroad över att datorn skulle krasha eller få nåt virus så att alla bilder försvinner.

Då har jag jobbat min sista dag för år 2008. Känns konstigt att det är nyårsafton imorgon. Detta året har gått sjukt fort!
Måste säga att 2008 har varit ett väldigit innehållsrikt år, både på gott och ont.
Jag har kännt, hört och sett. Lyssnat till mig själv. Hoppade av min påbörjade utbildning trotts högsta betyg. Gick tillbaka till min gamla arbets plats. Fick förlängt. Har skaffat mig nya vänner. Jag har misst någon jag älskar. Har sett min brorsdotter ta sina första steg. Lärt barn nya ord och andra saker.
Jag har känt saknad, sorg och orättvisa. Jag har funderat, skrattat och gråtit.
Jag har älskat.

2008.
Man lär sig av att leva.

"Tomten bad om ursäkt att han var sen"

2008-12-29 @ 16:56:46

Det var vad min sambo sa till mig när jag kom hem idag. Framför mig hade han placerat en stor kartong ovanpå vår nya pall, mitt i hallen så att den inte gick att missa. Högst upp på lådan hade han bundit på grönt presentband. Gullunge.

I lådan fanns min väldigt efterlängtade ministudio! Så fin, så fin! Kändes faktiskt kul att få den idag, som en extra liten julafton. Så jag förlåter faktiskt tomten för den här gången - bara för att det var en så fin klapp.

Dessutom är den väldigt praktiskt med. Tar knappt någon plats och lätt att ta med!
Jag var ju tvungen att fota lite så jag kunde visa, kanske inte de fotografierna jag är stoltatst över... tog bara dem snabbt så jag skulle kunna visa er.




Ministudo med 4 bakgrunder (vit, mörkblå, svart och röd), stativ och två lampor.



När man fotat färdigt viks den ihop och man viker snabbt och smidigt ihop stativ och lampor och lägger dem i fickor på framsidan av den söta lilla väskan. Det blir som en portfolio ungf. Jätte praktiskt!




För att ni ska förstå storleken så satte jag en nässpray i och tog en bild. (Klickbar)

Måla, måla, måla och lite Ikea

2008-12-28 @ 18:36:00

Jag och min älskling har varit flitiga och satt igång och målat om hallen. Den gula tapeten är ett minne blott och den grå fina färgen är strucken för första omgången. De bruna listerna har blivit vita och det är verkligen ett stort lyft!
Dessutom är kontrasten mellan det vita och det grå skit snyggt!
Vi hade velat göra mer men tejpen tog slut... så nu kan vi inte skydda alla miljoner karmar och lister som finns i hallen så vi får fortsätta imorgon.

Dessutom lyckades jag få med mig älsklingen till Ikea idag. Var nog rekord snabbt för min del! Shit vad där var folk! Helt galet. Men vi gick snabbt in och tog vad vi skulle ha. Okej, en liten längre stund vid fotorammarna men ändå snabbare än det brukar gå. Sen fick man stå i kassa kön i drygt 20 min... men men.
Köpte en trapp-pall - vi behöver den för att nå upp och måla plus att den ju faktiskt är bra att ha. (Zoo-pallen jag använde igår gav vika så jag trillade ner och slog foten ganska hårt... men så går det när man klättrar upp på en pall som nog mest är avseed för att barn ska använda den...).
Sen så köpte vi ett till set av besticken vi har, så nu har vi kniv, gaffel, mat- och teskedd x12. Och så köpte jag fyra vita rammar i olika storlekar som vi ska ha i hallen sen. Kommer bli super fint när vi är färdiga med allt.

Ni får se för och efter bilder sen när vi är färdiga.


Vad har ni gjort idag?

Julafton

2008-12-26 @ 20:26:44




Julafton var jätte mysig. Vet väl inte om den där speciella julkänslan infann sig, men det var hur som helst super mysigt.
Jag körde ut till mina föräldrar och var där runt 13.30. Satt och pratade en stund sen körde vi ner till minneslunden och tände vars ett ljus för farfar.
Efter det körde vi och hämtade farmor och hennes goda grött och saftsås.

Hemma igen tittade vi på kalle. Sen åt vi julmat och efter det så tittade vi på Mama mia, haha. Undrar om många andra gjorde det på julafton?
Farmor verkade gilla den. Min syster och mamma är storförtjusta och tom min bror satt och sa replikerna med skådisarna emellanåt. Jag måste nog vara den ända som inte tycker speciellt mycket om den där filmen... den är ganska tramsig om ni frågar mig. Hur som helst.

Sen vid kl. 20 gick vi upp och skulle äta grött. Då kommer min storebror med sin familj så de fikar med oss. Sen blir det lite lekar. Hängagubben, för att få reda på var en klapp finns gömd.
- Postlådan, där fanns ett mjukdjur, en heffaklump - min familj tycker att jag påminer om en sådan. Inte för att de tycker att jag är tjock utan för att jag är väldigt klumpig :P
Sen fick vi ett brev med 4 ledtrådar där man skulle komma på var nästa paket fanns gömt.
När jag väl hade luskat ut min och hämtat den så börjar jag ju så klart öppna den. Först läser jag vad där står... drar upp lite mer, när den är halvöppen och jag förstår vad det är så börjar hjärtat bullta och jag står och hoppar. Fy fan vad jag blev glad! Ett objektiv! Som jag gått och funderat på ett bra tag nu men tyckt varit lite för dyrt. Sååån lycka!
Ett Sigma 17-70 mm, 1:2,8-4,5 (Imorgon ska jag ut och fota massor!).
Sen fick jag ett brev till och jag hittar nästa klapp i torktumlaren, en stor Canon väska med plats för kamera och 4 objektiv plus lite annat smått och gott.

Av älsklingen fick jag en ministudio med 4 olika bakrundsfärger, tillhörande kamera stativ och två lampor. Men den fick butiken beställa hem så jag har bara fått en bild på den än så länge... Men jag längtar jätte mycket efter den!

Sen fick jag en massa andra fina saker som jag blev jätteglad över! Tex ett par skit snygga skor av syrran, hade inte en anning om att hon skulle köpa dem! Tyckte det var jätte sött av henne att komma ihåg att jag sagt att de var skit snygga *ler*.

Klapparna jag köpt verkade alla bli glada över. Så allt jagande efter dem var mödan värd.

Som ni märker blev jag överlycklig över alla mina paket. Men bortsett från dem så var det en riktigt mysig julafton. Jag tycker om att man tar sig tid att verkligen umgås och ha det mysigt med varandra. Det är det som är det viktiga med julen för mig. Sen tycker jag ju som sagt om paket, både att få och ge. Att se någon bli riktigt glad för något man tänkt ut och gett dem är obeskrvligt. Jag älskar det.

Så god fortsättning och ta hand om varandra!

En av Tvåtusen

2008-12-23 @ 17:13:41

Jag har ju föresten glömt berätta vad jag har fått!
Jultomten kom tidigare till mig i år, han svängde in om från Australien med ett paket.



Jag var fylld av förväntan. Med lyckan bubblandes inom mig och med mungiporna uppdragna till till öronsnibbarna öppnade jag detta fina paket...




Där i låg den! Som jag längtat efter sååå mycket!
Den var verkligen jätte fin och jag stod och hoppade upp och ner av glädje.
Den finns i 2000 exemplar över hela världen och ett av dem är mitt! Det finns bara 1999 till i HELA VÄRLDEN som har en likadan.
Det är coolt.



Last Christmas

2008-12-23 @ 16:39:03

Vi räknar ner och det är bara en dag kvar till jul... eller mindre än en halv om man räknar till tolv slaget.
Dessvärre har inte min julkänsla kommit ännu. Men det får väl vara som det är med det... den kanske hoppar på mig imorgon, vad vet jag?
Men jag ska ha det riktigt mysigt ute hos mina föräldrar iaf det är ett som är säkert. Ska gå ner till farfar och sätta ett ljus med hade jag tänkt. Kommer kännas tomt utan honom på julen. Han har ju alltid funnits där. Men han kommer vara med oss, i vår hjärtan.

Då ska jag lägga in den sista jullåten med. Sparar det bästa till sist så klart! Detta är och har i stort sätt alltid varit min favorit jullåt. Med Wham då... sen kom min älsklings artist och gjorde en cover på den i slutet på 1999! Vilket jag så klart tycker är hur underbart som helst. Orginallet är fortfarande super bra. Men... Darren Hayes gör den speciell och jag kan inte annat än att ryckas med och sjunga, sjunga, sjunga.



När grannen står och ylar som en skållad katt, nåt om stila natt. Ja, då vet man att...

2008-12-22 @ 15:10:21


Nu är det jul igen




Detta är den absolut coolast jullåten som jag hört! Jag älskar julen men gillar ändå hur de är sarkastiska mot den i texten. Och citatet här över är helt klart det bästa med hela låten!

- Låten jag ville ha fanns inte för sig själv... så det kommer en till låt efteråt... kunde inte hjälpas : /

(Vi räknar ner och det är 2 dagar kvar till julafton!)

Julmys

2008-12-21 @ 19:14:06







Alla klappar är inhandlade.
Jag tände levande ljus, satte på julmusik och drack glögg samtidigt som jag slog in dem. Riktigt julmys!


Men ändå ingen julkänsla... Va' fan?!

I wish everyday could be like christmas

2008-12-21 @ 13:09:25

Vi räknar ner ännu en dag och nu återstår det tre dagar till julafton.
Jag kämpar vidare med att få fram min julkänsla och försöker locka fram den med hjälp av Bon Jovi denna gång:


Fotosugen

2008-12-21 @ 13:03:03





Jag är jätte sugen på att fotografera! Det hade varit super kul att fota porträtt idag! Jag har en massa ideér som jag vill förverkliga!
Sen vill jag verkligen ha en liten ministudio så jag kan ta en massa fina stileben foto! Jag hoppas jag får ett i julklapp annars kommer jag skicka efter ett själv.

Funderade på om jag skulle sticka ut på en fotorunda och fotografera bara lite allmänt... Men, jag har blivit kanonförkyld igen... så det känns inte sådär super lockande... Tror jag ska titta på någon film och kanske fota lite här hemma istället. Får se hur jag gör.

Måste säga att det inte alls känns särskillt motiverande att jobba imorgon... Hade varit skönt att få vara ledig redan nu, men det är ju bara två dagar så det går nog fort. Det brukar det ju göra.

All I want for christmas is you

2008-12-20 @ 11:46:51


Vi räknar ner och nu är det bara fyra dagar kvar till julafton! Det går fort!
Dags för dagens jullåt:

 

Gillar henne inte så mycket annars, men julsång gör hon bra. Man blir glad!


Jag ska nog snart sticka ner till stan och göra min sista klappjakt. Behöver en halv klapp till... Sen är jag färdig. Men bara tanken på hur mycket folk det kommer vara ute och panikshoppa helgen innan julafton får mig att... ja, vilja stanna hemma helt enkelt, haha.

Sen så vaknade jag idag och var dunder förkyld igen. Suck. Jag tror jag ska börja andvända gasmask på jobb. Fast de kanske inte skyddar mot baciller?

Ha en bra lördag allihopa!

So this is Christmas

2008-12-19 @ 17:01:33

Idag har jag önskat en himla massa människor en god jul. Varje gång jag sa det tyckte jag att det kändes super märkligt. Min hjärna vill fortfarande inte tro att det är jul om fem dagar...

Men idag kom jag och tänka på en sak. Det kan ju faktiskt vara för att julen börjar tidigare och tidigare för varje år. Barn ringer på dörren redan i augusti och frågar om man vill köpa jultidningar... Affärerna drar fram pyntet i september... osv. Så när det väl är dags så får man inte den där julstämningen som faktiskt borde komma. För det har blivit "vanligt" med jul saker överallt och man har intalat sig att vad tidigt de pyntar det är ju jätte lääänge kvar till jul.
Jo, så kan det nog vara. Det är nog därför jag inte alls är med på noterna.

Men jag ska se till att få fram julkänslan! Så här har vi dagens jullåt:



Denna är så mysig att den kan ge mig gåshud. Budskapet är så himla fint.

It's Christmas, Baby Please Come Home

2008-12-18 @ 22:20:11

Det är mindre än en vecka till julafton. Jag har hängt upp julgardiner och satt upp ljusstakar sen någon vecka tillbaka. Ikväll har jag slagit in julklappar.

Men.

Jag kan inte känna den där julstämningen. Det känns inte alls som jul för mig... inte än. Det känns som om julen ligger två månader fram i tiden. Men det är bara sex dagar... Jag tror jag ska mata mig själv med jullåtar så jag förstår att det är jul snart.
Jag älskar julen och tycker att den är super mysig. Jag kan väl inte sticka under stolen med att jag tycker om att få paket, men jag tycker att det är minst lika kul att ge bort paket!
Jag blir som ett barn igen, som mamma säger så är det jag och min storebror som är de största barnen på julafton. Det är vi två som klämmer på paketen, vi två som sjunger och apar efter programen under Kalle sändningen. (Tyvärr ska han inte fira med oss i år, så jag får sjunga själv till Kalle).

Hur som helst så är det något magiskt över julen. Men just nu så saknar jag magin, den har inte kommit till mig än. Men jag får locka fram den med jullåtar som sagt. Även fast jag inte riktigt brukar lyssna jätte mycket på det...

Men jag har ändå några favoriter. Här är en av dem:



När jag var yngre gillade jag inte Bonos röst alls, jag kunde därför inte lyssna på U2 - det är tur att man blir visare med åren ;)



Föresten. För att pränta in att julen snart är här så ska jag lägga in en ny jullåt varje dag fram till jul...
Alltså fem till låtar de kommande dagarna. :)

Vinterland

2008-12-18 @ 20:00:35




Halo

2008-12-17 @ 23:04:47

Denna låten är underbar. Musiken är härlig, texten är så vacker och stark. Dessutom sjunger hon med en riktigt underbar känsla. Jag kan lyssna på den om och om igen.



"...Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me to the ground again

Feels like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
The risk that I'm takin'
I'm never gonna shut you out

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away..."

6 Månader

2008-12-16 @ 18:13:48







Idag har du varit borta i sex månader. Det har inte gått en enda dag under sex månader som jag inte har tänkt på dig. Saknar dig så! Du finns alltid i mitt hjärta.

Singstar

2008-12-14 @ 20:48:42

Ärligt talat så gick jag och bävade för gårdagens fest i typ en vecka innan. Jag tyckte ju helt klart att det skulle bli super kul med fest! Men. Jag var en anning tveksa till singstar. Som jag hade hört väldigt mycket gott om och som jag var nyfiken på. Men när jag väl insåg att jag faktiskt skulle behöva sjunga - jag som aldrig sjunger, som inte kan sjunga och inte vet hur man tar toner osv. så började jag bli en anning orolig. Vad fan hade jag egentligen gett mig in på?

Lördagen infinner sig. Jag åker och julshoppar med älskligen (nu är nästan alla julklappar inhandlade!).
Sen kommer syrran hit och vi kör och handlar mat. Lagar tacos och käkar.
Två glas vin senare har Josse och Stina kommit hit och jag sitter med micken i handen. Sjunger "Kom hem" och fy fan vad lågt man ska sjunga! Antar att det blev ännu svårare eftersom man inte sjöng så starkt, vågade ju inte riktigt det.
Fast jag tycker ändå att det var skoj, det gick ju bättre än väntat.

Desto mer tiden går desto roligare blir det. Ju fnittrigare jag blir desto mer vågar jag ta i och sjunga högre och högre. Man struntar liksom i att det låter hemsk efter ett tag. Visst försökte jag väl emellanåt vara seriös och sjunga rätt men man tabbar sig och skrattar och bara har kul. Det är ju det som är meningen. Sen att jag var sämst av alla... ja, det kan jag ta. Jag var ju den ända som inte sjungit singstar innan (och så var jag förkyld, haha).
Men jag vann över Stina en gång! Hade vunnit över syrran med men den fegisen gav över micken till Stina så hon vann.

Hade verkligen skit kul igår!
Fast vi skulle stannat hemma hos mig för det var inte lika kul nere i stan... Men men. Vi åkte till stan så pass sent att det ändå inte förstörde kvällen.

Tack för igår tjejer! Det får vi göra om igen!

Bubblor

2008-12-11 @ 20:23:17




Det gäller att vara kreativ! Gissa vad jag gjorde när jag tog detta fotot?
(Fotograferade gjorde jag så klart... men vad mer?)




Update
Det var hela två stycken som gissade... haha.
Båda två trodde att jag diskade... och båda två hade fel! Jag kokade faktiskt makaroner.

Färg!

2008-12-08 @ 17:35:50




Eftersom det är så grått och trist ute (förutom all mysig julbelysing såklart) så tänkte jag att vi kan behöva en ordentlig färgklick nu.

Lycka är...

2008-12-08 @ 17:11:15

När man kommer hem och ser att varken man själv eller sambon åt upp allt choklad från kvällen innan!

Wiiiieee vad glad jag blev, hihi.

Who would have thought

2008-12-07 @ 13:17:11



Detta är kärlek.
Detta är min musik kärlek.

Snö, snö, snö

2008-12-03 @ 18:36:52

Nu har det snöat non-stop i 3,5 timme! Det är jätte mysigt att titta ut. Flingorna är inte lika stora som de var innan, men det ser ändå jätte mysigt ut.
Tyvärr regnade det innan idag så snön lägger sig inte riktigt, inte på gångbanorna men på tak och gräsmattorna gör det det. Ganska bra egentligen, kanske jag inte står på huvudet när jag ska cykla till jobb imorgon bitti.

Jag funderar allvarligt talat på att skaffa mig en cykelhjälm. Egentligen har jag inte någon vettig anledning till att jag inte har någon... det är ju en väldigt billig livsförsäkring om man tänker efter.
Jo, jag ska se till att köpa mig en hjälm (får jag bara hoppas att jag inte cyklar och välter innan jag köpt en).


Tiden springer iväg mot jul. Det går knas fort!
Men jag är antagligen på det klara med julklappen till mamma och pappa (om alla syskon instämmer nu). Jag vet vad jag ska köpa till min brorson (väger mellan två saker), min brorsdotter ska jag klurra vidare på. Syrran vet jag halvt vad hon ska få och lillebror har jag också alternativ till. Storebrosan och hans sambo... får jag med fundera på
- För att klargöra ev. förrvirring här över; jag har 3 syskon (storebror, lillebror och lillasyster). Min storebror har 2 barn (+sambo).

Sen har vi ju älsklingen. Jag vet nog vad jag ska köpa till honom, frågan är väl bara om det är helt rätt. Annars brukar jag haft stora öron och kommit på det månader i förväg, men han har inte sagt nåt speciellt, så jag hoppas han blir glad för vad jag har i åtanke.

Sen hoppas jag att han kommer ihåg den fina ministudion som jag visade honom... och sa högt och tydligt att jag ville ha i julklapp, haha.

Frozen memories

2008-12-01 @ 22:14:39







Det är egenligen lite märkligt. Att något så alldagligt något som man bara går förbi,
egenligen är så vackert om man tar sig tid och tittar.

Godmorgon

2008-12-01 @ 12:15:24

Har precis masat mig upp ur sängen. Vitlöken bet inte på min förkylning och jag låg i feber redan igår kväll. Nu är jag helt igen slemad inte det minsta kul. Febern har nog lagt sig för stunden men det känns som huvudet är fullt av bomull.

Jag ska bara ta det passivt både idag och imorgon och hoppas på att kunna vara på jobbet på onsdag igen.
- Dessutom så vill jag ju bli frisk så jag kan tränna! (känns som allt vill sätta käpar i hjulet för mig *snyft*).

RSS 2.0