Dinner and a movie

2009-01-31 @ 17:06:10Ikväll ska jag spendera kvalitets tid med syrran.
Riktigt syster mys!

Det ska bli jätte roligt och hur mysigt som helst. Först ska vi skämma bort oss på restaurang och sedan ska vi dra oss vidare till en biosalong.
Benjamin Buttons otroliga liv ska vi se. Hoppas nu att den är lika bra som den verkar. Med alla de där oscars nomineringarna så borde den ju vara det.
Annars får vi helt enkelt bara ta och njuta av utsikten. Ja, när väl Brad Pitt har blivit ung och snygg då. Haha.

Jag kan redan känna hur magmusklerna krampar av allt skratt som kommer komma med syrran ikväll.

Älskar dig, systra min!

From your love, to you, my love

2009-01-31 @ 13:38:48Denna bilden tyckte min Christian mycket om. Därför tyckte jag att den skulle få en plats i bloggen.

Studiobild - Bling

2009-01-30 @ 18:49:09Då var min ministudio invigd.

Jag har konstaterat att jag vill åka och köpa bättre spotlights. Vad somhelst, som ger ljus och som inte luktar bränt efter att man använt dem ca 10 min.

Alltså, jag blev jätte glad över min ministudio!
Men. Lamporna var inget att hurra för. Den ena trillade i golvet från 20 cm hjöd, om ens det... den funkar inte mer. Jag tog den andra och fotade och var glad. Efter knappt 10 min luktade det jätte mycket bränt. Känner fortfarande osen. Så jag ska köpa någon annan lampa. Så jag får lov att leka längre.

Jag fick ju avbryta just som det börjat bli roligt och ideérna börjat komma.

Kanske Ikea imorgon? Haha.

Hallen

2009-01-29 @ 18:01:33

För några veckor sedan så skrev jag om att vi skulle måla om i hallen. Jag lovade också att jag skulle visa hur det blev. Det har dragit ut lite på tiden...
Men nu fick jag ett ryck och tog bilder och fixade så jag kunde visa er.
Själva målningen har varit klar sedan nyår... Vi ska bara dra över med vit färg på garderobsdörrar och dörrkarmar för att fräscha upp. Men vi har inte riktigt tagit oss tid till det ännu.

Hursomhelst så har jag letat upp och inhandlat mattor och ramar. Förstorat foton och hängt upp. Så i det stora hela så är det klart och det ser ut som det ska göra om man säger så... Vi ska bara hitta ett snyggt nyckelskåp med. Men ni kommer ändå inte se den väggen på fotona.
Vår hall går som ett L, men det blev knicksigt att fotografera in i det mindre utrymmet... tyckte inte det blev något bra så ni får se hur det ser ut när man kommer in från ytterdörren.

Bråkade med blixten eftersom den slog i speglen vi har på vänster sida... men det blev som det blev... fanns inte utrymme för att dra fram stativ och grejjor då hade jag fått stå i trapphuset och fota, det kändes inte så lockande.
Men såhär såg det ut innan:Nu ser det ut såhär:


Fint va? ^_^
- Vi är super nöjda!

Den gula tapeten har målats i en grå nyans, golvlisterna har målats vita (de var bruna innan). Tavlorna har bytats ut och mattor har handlats in - det finns en till matta, i svart, men den syns inte.

På benen igen

2009-01-29 @ 16:54:52

Då var man tillbaks på jobbet idag då. Skönt! Var faktiskt riktigt skönt att komma ut nu efter att ha legat hemma tre dagar. Hade nog klättarat på väggarna här hemma annars.

Trotts väldigt lite och dålig sömn så har jag inte heller varit särskillt trött. Men det kommer väl nu framåt kvällen. Jag hoppas att jag kommer kunna sova i natt iaf. För igår natt var verkligen super jobbig!

Äsch. Nu ska jag inte beklaga mig mer. Hur är det med er idag då?

Nyponsoppa och csn

2009-01-27 @ 12:51:34

Sitter och smuttar på ett glas nyponsoppa. Min mage mår inte som den borde och ett konstant illamående gör det inte lättare att äta. Men jag ska få i mig hela glaset nyponsoppa! Måste ju få i mig någonting.

Låg nerbäddad i soffan innan och slötittade på tv. Hörde att posten kom och funderade på om inte räkningarna från csn skulle komma snart. Sen när jag gick och hämtade posten så låg där ett brev från csn. Märkligt det där. Jag kände det liksom på mig?
Usch. Gillar inte min skuld där och nu får jag betala mer än i fjol också. Sen har de ju påfört ränta med så skulden bara stiger fast man betalar tillbaka. Hade jag haft pengar till det så hade jag betalat av den med det samma! Jag tror jag ska betala hela årsbelopet på en gång i år. Jag har lagt undan pengar så det finns en möjlighet att göra så.

Sen ska jag väl vara glad att min skuld dit inte är lika skyhög som många andras. Men det känns ändå och det irriterar mig att den finns där.

Aja, nu ska jag jobba på min nyponsoppa!

Värme

2009-01-25 @ 17:59:38Bilden är tagen i höstas.

Söndags ångest, dagdrömmande och "gladrock"

2009-01-25 @ 13:54:38

Sitter här och drömmer mig bort till värmen. Vita finkorninga stränder, solen som kysser min hud, solvarma frukter och kristalklart vatten.
Söndags ångesten är ett faktum, ännu en helg som gått alldeles för fort och jag längtar bara bort. Till något annat, till något annorlunda, något nytt.

Dövar verkligheten med att lyssna på gladrock. Har jag precis myntat ett nytt uttryck? Sitter iaf och diggar med, sjunger och stuttsar till Fall out boy.

Det finns så mycket jag vill göra. Men vet inte när...
Pengar är den ständinga faktor. Och tid. Men har man pengar (oförskämt mycket pengar) så har man plötsligt mer tid. För med tio miljoner på banken hade iaf jag sagt upp mig imorgon och stuckigt iväg och upptäckt världen!

Men tills dess så får jag dagdrömma.

Så plötsligt var man 18 år igen och på Gran Canaria

2009-01-24 @ 01:22:19

Tillsammans med Josse och Stina. Haha. Hade glömt bort den, men nu när jag lyckades klicka in mig på den på youtube kommer minnena tillbaka. Blir ju glad av den. Den är nog egentligen så pass dålig att den blir bra. Hahaha.Josse och Stina, minns ni?

bomba... bomba.. SEXY!

Tistel

2009-01-23 @ 16:58:05


Canon eos 400D + Sigma 17-70mm F2.8-4-5Denna bilden blir så mycket coolare när den är riktigt stor. Tyvärr kan jag inte lägga upp den så stor och visa er. Men den gör sig bättre i större format. Jag gillar krontasterna, tonerna i bilden och hur ljuset faller.

Efterlängtad fredag

2009-01-23 @ 16:43:35

Även om jag tycker att denna veckan, nu när jag väl sitter här och det är fredag eftermiddag/kväll, har gått riktigt fort så är fredagen verkligen både efterlängtad och välbehövd!
Tror jag hade gått sönder om jag hade behövt jobba imorgon med.

Min älskling är ledig i helgen med! Så det blir ännu bättre. Massor med mys och sambo aktiviteter. Haha. Nej, men det ska bli skönt att få tillbringa tid med honom. Kunna åka iväg och titta i affärer tillsammans, äta frukost tillsammans och bara kunna umgås. Det ska bli skönt.

Känner att tröttheten kommer över mig... ska bara komma på om jag ska gå och vila en timme eller kämpa emot. Funderar på om jag ska ta och inviga min ministudio ordentligt men känner att kreativiteten har gått på semester.

Kommer den tillbaka så lovar jag att visa resultatet sen.

Ha en underbar fredag kväll nu!

Mjuka toner

2009-01-19 @ 22:34:19I lördags skickade jag förresten efter stora fotokopier på några av mina foton för första gången. Idag fick jag dem. Det gick verkligen fort! Och det blev jätte fint. Två stycken hänger i hallen. Ytterligare två är inramade men inte uppsatta ännu eftersom vi har betongvägg där jag tänkt hänga upp dem... men vi äger ingen slagborr så jag får komma på ett sätt att locka hit papsen på ;) 
( - Som jag kämpade med de dumma rammarna, de ville inte alls som jag ville, är fortfarande öm i tummarna och har sabbat 2-3 naglar, men fint blev det!)
Sen har jag två till foton som jag måste köpa rammar till.

Är glad att företaget jag skickade efter fotona hos var bra. Jag kommer använda mig utav dem framöver med. Fast jag ska nog ta matta fotokopier då istället för blanka eftersom det reflekterades mycket i de blanka.

Bling-bling

2009-01-17 @ 13:45:59

Frysta vattendroppar i en buske, solen i bakgrunden.
Naturens bling-bling.


Visst är det vackert?

"Man blir stuttsig"

2009-01-17 @ 13:17:35

Ja, det är precis vad jag blir av Fall out boy. Det är det prefekta ordet. Sen när jag och syrran snackade om Fall out boys musik och jag sa att man blir så glad av den... så säger hon det som jag tänkt "man blir stuttsig".
Vi är lika som bär ibland, oftast.

Deras nya alsbum är riktigt bra. Precis som deras två tidigare. Jag hoppas att de sätter ut Sverige eller Danmark på sin turné för jag vill verkligen se dem live!


Samma motiv, olika slutar tid

2009-01-09 @ 17:58:16

Jag tycker faktiskt att alla olika slutartider blev fina, på sina egna sätt.


Ikväll ska jag, syrran, svägerskan och mammsen iväg och dregla till Hughe Jackman. Hoppas nu Austrailia är bra med annars får det bli ögongodis för hela slanten ;)

Nu ska jag göra pannkakor! Ajöken.


Update.
Filmen var helt underbar. Älskade hur den var filmand och skådespelet var jätte bra. Den var så vacker och samtidigt så brutal och hemsk. Det är en väldigt sjuk och störd värld vi lever i... både hur den är och har varit. Men det är förhoppningsvis på väg åt rätt håll.
Filmen lämnar inte hjärtat oberört och längs mina kinder rann tårar för att världen är så orättvis och trångsynt.

Australia är ett mästerverk, i mina ögon.

Have you ever...

2009-01-07 @ 23:27:14

Pink - Glitter in the airIt really makes you think, dosnt it?

- Den här låten får mig att bara vilja leva. På gott och ont. Älska, skratta, gråta, känna.
Leva.

Frost

2009-01-07 @ 21:46:10

Tagna med Canon eos 400D och Sigma 17-70mm F2.8-4.5
Av mig, as usual.

Hoppas de får ett nytt bra hem

2009-01-06 @ 15:12:37

I julas fick jag nog ett par av världens snyggast skor av min syster. Jag blev över lycklig, både för skorna och för att hon (sötisen) hade kommit ihåg att jag stått och sucktat efter dem. De är sååå snygga. De är så mig. Det är som om designern har tänkt på mig och sen designat dem.
Men.
Allt lyckligt har sitt slut och så också i detta fallet. Först trodde jag att de var de 9 cm höga klackarna som gjorde att jag vacklade fram i dem. Äsch, det övar jag upp tänkte jag.
Sen köpte jag ett par andra skor som jag gick bra i direkt, jag trodde de hade 7 cm klackar men när jag mette dem så såg jag att de var precis lika höga som mina älsklingar. Jag tog på mig den nya "nitskon" på ena foten och "älsklingsskon" på den andra. Då insåg jag att det var för att skon jag fått i julklapp satt för löst, jag har smala fötter plus att de satt väldigt löst runt anklen med. Det var därför jag halkar runt!

Igår tog jag nog på mig dem tre gånger för att hoppas att de av nån magisk anledning hade ändrat på sig och satt bra på mina fötter. Men utan framgång.
Så idag cyklade jag, med sorg i hjärtat, till affären och lämnade tillbaka dem.
Jag hoppas att de får ett nytt bra hem sen.

Jag blev lite lyckligare igen när jag gick förbi Guldfynd och mina ögon drogs till en skit snygg klocka som de reade ut för 99 spänn! Den ska jag ha tänkte jag! Och så gick jag in och prövade den och köpte den.
Jag är helt tokig i klockor för er som inte vet... Tror jag har ett tiotal. Men jag älskar snygga klockor!


Som ni märker så gillade jag verkligen mina skor och det grämer mig att jag var tvungen att lämna tillbaka dem. Jag gillad dem så mycket att jag tom skriver ett långt blogg inlägg förbövelen! - Och i en fotoblogg! haha

Morning

2009-01-06 @ 10:43:52Jag måste medge att jag är trött! Det var längesen jag gick upp kl. 10 nu... Har ju varit ledig i gott och väl en vecka nu och jag vänder på dygnet fort!
Ett perfekt Evelina dygn är följande: vakna kl 12, ligga och dra sig till 13, sen inte gå och lägga sig förens 4-5 på morgonen. Perfekt! Dessvärre verkar inte resten av allmänheten hänga med på den dygnsrytmen.
Så jag får ju anpassa mig...

Därför känns det som jag har grus i ögonen, jag förstår var uttrycket kommer ifrån för det känns bokstavligt talat så! Sängen kallar på mig men jag ska inte gå och lägga mig igen nu när jag tagit mig upp och allt.
Dessutom så börjar jag jobba imorgon igen så ska jag kunna somna innan ett i natt så behöver jag ha gått upp lite tidigare än vanligt.

Sen så blev jag brunett igår föresten. Var superfint igår... idag är jag lite tveksam. Men det tar sig väl.
Nu ska jag käka frukost!

They said the man wasnt ment to fly, but i built you wings and pointed you at the sky

2009-01-05 @ 16:41:27

Jag bara älskar denna låten. Den är så himla underbar. Jag lyssnar alltid till låttexterna och denna är helt underbar. I vanliga fall kan jag inte lyssna på en låt mer än 2 ggr i rad, men denna kan jag lyssna på 10 ggr efter varandra utan att bli trött på den. ♥


Minusgrader och solsken

2009-01-05 @ 15:57:30


Samtliga foton är tagna av mig under fotorundan idag. Med Canon eos 400D och mitt nya objektiv Sigma 17-70mm F2.8-4.5.
Behöver jag tala om att jag gillar det nya objektivet? *Ler*

Helt underbart

2009-01-05 @ 15:30:56Jag är nyligen hemkommen från årets första fotorunda! Idag blev det precis som jag ville ha det. Sol och frost! Helt underbart. Jag fick inviga mitt nya objektiv på riktigt. Allt var så vackert och luften så frisk. Jag kan bara komma på ett ord:
Lycka.

Hade det inte varit för att mina tår och lår börjat värka av kyla så hade jag fortfarande varit ute och fotat, massor!
Måste säga att naturen är helt slående vacker. Jag som egentligen är en riktigt vår/sommar människa tänkte att jag älskar att bo i Sverige där vi får ha fyra årstider. Visst det är inte kul när det är skit väder... men så är det ju överallt. Men när det är en såndår riktig kanon dag så är det ju hur underbart som helst. Och vad naturen har att bjuda på för ögat, det är lite magiskt!

Det behövs ingen fantasy. Allt som behövs är en underbar dag och att gå ut och titta och se så har du magin där. Jag lovar.

Grattis, Älskling!

2009-01-05 @ 15:07:59Idag är det ingen vanlig dag... för idag är det dagen då mannen som stulit mitt hjärta föddes. Därför vill jag passa på och säga Grattis på födelsedagen Älskling!

Tiden går fort. När jag träffade honom för ca 5½ år sen så var han bara drygt 21½ år (så gulligt!) och nu... well you do the math...

Han har lite åldersnojja. Jag förstår honom - jag vill helst inte tänka på att jag blir halv vägs till 50 i sommar! (alltså 25) Men som jag sa till honom igår. Kvinnor har sin höjdpunkt i 20 års åldern medans mäns ligger i 30...
De blir ju manligare medans vi tappert får kämpa mot tyngdlagen...psst. för er som inte orkar ränkna så blir han 27 år, men säg det inte högt, han blir ledsen då... haha.

Nyårslöften

2009-01-01 @ 14:19:20

Varje nyår avger hur många som helst ett nyårslöfte som de oftast inte håller. Jag har själv varit en av dessa. Med insikten om att man typ aldrig håller sitt nyårslöfte har jag därför avgett 2 för år 2009:
- Äta skit mycket godis
- Tränna så lite som möjligt

Gott nytt år!

2009-01-01 @ 14:18:48

Då har 2009 satt igång.
Jag hoppas att detta kommer bli ett riktigt bra år!

Kameran fick inte följa med igår... så jag har nadda nyårs foton. Men men, jag lovar att gottgöra det med massor av foton under 2009!

RSS 2.0