Harsyra

2009-05-29 @ 21:39:37


Jag hade faktiskt ingen anning om att harsyra hade blommor innan. Det är möjligt att jag sett blommorna innan men då har jag isåfall inte trott att det var harsyran som blommade.

Du & Jag. Jag & Du.

2009-05-27 @ 17:21:03


(Fotona tagna under lördagens bravader... vi får va' som vi blev om vi inte blev som vi skulle.)


Det finns vissa människor som man bara klickar med. Som man fungerar så oerhört bra med och som kan få en på strålande humör på några sekunder.

Jag hade tur.
För en av dessa människor hade jag väldigt nära, väldigt tidigt i mitt liv. Det tog ett tag innan vi förstod det bara. Ett tag där på vägen trodde vi nog aldrig att det skulle bli så. Men det som är bra med åldersskillnader är att man växer ifrån dem.

För ungefär fyra år sedan upptäckte vi hur det egentligen ligger till. Min själsfrände fanns så nära att jag inte riktigt förstod det. Men jag är så himla glad och tacksam att det blev som det blev. En av världens mest underbara personer är min syster. Vi är lika som bär på många plan och olika på andra - men de kompenserar vi upp med varandra. Jag kan berätta allt för henne och hon kan berätta allt för mig. Vi har samma typ av humor, gillar i mångt och mycket samma saker och har i stort sett samma musiksmak. Hon har ärvt mina värderingar i väldigt mycket och vi gillar samma stil. (Köper samma skor, tittar på samma kläder och vill gärna ha varandras väskor osv.)
Ibland bråkar vi. Men så är det, ingen syskonkärlek utan bråk... Dessutom är det skönt att vi kan rensa luften och få saker ur världen. Nersidan är att båda kan vara snarstuckna och envisa. Men vi löser det alltid.

Jag älskar henne oerhört mycket och kommer finnas där för henne så länge jag andas.

Om 2 veckor och 2 dagar åker vi till Cypern och det ska bli så fantastiskt skoj! Kan knappt bärga mig! ♥

Skogsäventyr

2009-05-24 @ 17:25:45

(Älsklingens bil, fint kamouflerad i skogen med sin Islandsgröna färg)

I torsdags var jag ledig. Underbart! Speciellt eftersom vädret var super härligt.
Jag skjusade sambon till hans jobb, sen fick jag tillgång till bilen tills kl 16.15 då han slutade. Med kameraväskan på sätet brevid mig körde jag iväg på fotoäventyr.
Målet var riktat mot rappsfält. Jag körde av på lite småvägar för att finna lyckan. Jag hitade ett perfekt litet fält men det fanns ingen bra plats att stanna på så jag fick passera och köra vidare.

Sen fick jag en ny plan. Körsbärsdalen, tänkte att jag skulle köra dit och se hur det såg ut nu, även om körsbärsblommorna är komna och gångna.
På vägen dit blev jag trollbunden av skogen och mitt motiv ändrades ännu en gång. Stannade till på en liten magisk plats och det var verkligen jätte härligt där.

Vacker fågel kvitter (inte fult kraxande från råkor som i stan), en vacker porlande bäck. Sol som letar sig ner mellan löven på träden. Mysigt.
Med tanke på att man borde hitta en bild på mig under ordet Klumpfot i ett lexikon så var det lättare sagt än gjort att ta sig ner och över bäcken. Men med ett stadigt tag om kameran och en hel del vinglande så lyckades jag.
Sen begavde jag mig till två andra platser med. Men det får ni se bilder på senare.


Jag tog närmare 180 bilder och flertalet blev riktigt fina. Så jag kan skämma bort er ordentligt med foton framöver. ;)

Hennakväll = Turkisk "möhippa"

2009-05-19 @ 18:30:12

I lördags var jag iväg på Hennakväll, det är vad man kan kalla en Turkisk möhippa. Nu har jag viserligen aldrig varit på en svensk möhippa (än) så jag har inte så mycket att jämnföra med. Men efter vad jag sett på stan och hört om dem så siljer sig ju dessa väldigt mycket!
På den svenska spökar vi ut bruden, dricker oss as kalas och sen skämmer vi ut bruden osv.

Hennakvällen var väldigt, väldigt annorlunda. Den blivande bruden är vacker och får och ska vara det ;) Ingen sprit, iaf inte på den jag var på. Det var massor av sötsaker och bakverk. Jag vet inte om det är en standard men här var det ingen mat utan kakor osv istället. En anning för sött för min smak men många tyckte om det.
Och så var det dans, dans och mera dans! Skit kul tycker jag! Jag var uppe och dansade i stort sett hela tiden. Det var vicka på höfterna dans och det var ringdans. Tog en stund innan man fick kläm på hur man skulle gå, hoppa, sparka och klappa, men det gav sig :) Fick kläm på alla utom en.
Sen var det en magdansös som uppträde (inga manliga strippor här inte) hon var väldigt duktig och jag blev så sugen på att gå och lära mig! Sen drog de upp oss i publiken, men det var typ ingen som gick upp - men jag övertalade Jessica och vi gick upp, haha. Men pulsen skenade och jag blev så nervös när jag förstod att det satt drygt 130 pers och tittade, så jag vände ryggen till när jag dansade, haha.

Efter mera dans så var det dags för hennasermonin. Den blivande bruden hade en speciell dräkt på sig och en röd slöja, efter henne kommer ogifta tjejer/kvinnor med tända ljus (typ som ett lucia tåg). Bruden sätter sig i mitten och de andra i en ring kring henne. Hon får ett mynt i handen av sin mor (men det ska nog vara svärmor egentligen) och så henna över det. Sen knyts det påsar över hennes händer (i silke typ, för att hon inte ska kladda ner sig). Hennan betyder lycka eller liknande.
Sen fick alla kvinnor i ringen henna i handen och sen fick vi andra (det fanns inte så många ljus så att jag kunde gå, men med tanke på min klumpighet var det nog bra - jag hade väl satt fyr på stället, haha).
Sen gav man sina presenter och sen åkte vi hem.
Riktigt rolig kväll måste jag säga! Dessutom är jag avundsjuk till tusen, jag önskar att vår kultur hade varit lite mera som deras, massor med dans och så! Så himla kul! Inte massa fylla alltid och att folk måste hinka i sig en massa innan de vågar eller vill dansa. Jag dricker med ibland, så det är inte det. Men jag tycker det är synd att många måste supa som fan och sen blir det inte så mycket mer än spyor och slagsmål. Detta var så roligt och man behövde ju inte sprit.

Där hennaklicken varit i handen får man ett märke, jag vet inte hur länge det sitter i, men mitt blev iaf coolt. Det ser ut som batman symbolen, haha. Sen vet jag inte vad det betyder...?


Sakta, men ändå säkert

2009-05-17 @ 18:30:23

Nu är det två månader sedan jag började mätta mig. Dessvärre har jag inte kunnat vara lika aktiv denna månaden, saker som tagit upp min tid och sedan magkatarren...
Men men, jag fortsätter! Lite lugnare men jag trappar upp gradvis igen.

Mättning 17/5
(minsking på 2 månader)
Midja: - 6,5 cm
"Kärlekshandtag": - 3,5 cm
Stus: - 6 cm


Det är väl ingen talan om att jag har svårast för att bli av med fettet runt magen? Alltså nedre delen av magen. Jag är super nöjd med hur jag gått ner kring midjan och rumpan, men det där jäkla kärlekshandtaget är inte roligt. Specillt inte eftersom att byxorna sitter löst i rumpan och låren nu men hårt kring magen.
Dessutom har jag blivit en halv cm större runt bilringen sedan förra mättningen. Det kan iofs vara just för idag med, men det är ett bakslag och det känns inte roligt.

Nej, nu jävlar ska jag sätta fart. Men inte för mycket på en gång bara. Satans magkatarr mög... :(


Jag hade ett mål uppsatt till min födelsedag (7 juni) får se om jag når det. Vet inte hur jag ligger till vikt mässigt, men jag är 1,5 cm från målet jag hade för midjan iaf.

Våren klädd i rött

2009-05-14 @ 17:53:56

Nummer 3 & 4

2009-05-14 @ 17:41:18


Igår fick jag hem tredje och fjärde boken i Twilight serien. Jag blev helt trollbunden av filmen och var ju tvungen att läsa boken. Vilken lämnade mig i ett sug efter den andra. Nu när jag upptäckte att även den andra boken ("När jag hör din röst") började ta slut så kände jag att jag bara måste läsa tredje. Så jag klickade hem den och passade på att ta den fjärde när jag ändå var igång.

Jag läste ut andra boken igår kväll så i kväll sätter  jag tänderna i den tredje.Gillade ni filmen så rekomenderar jag er att läsa boken/böckerna!

I can be

2009-05-11 @ 21:02:19

Det är faktiskt sjukt bra att jag och min syster har väldigt lik musik smak. Dels är det bra när man ska lyssna på musik tillsammans, men även för att man kan tipsa varandra om sjukt bra musik.

Som denna som syrran skickade över igår. Den är helt wounderful!


Ny insperation?

2009-05-08 @ 13:27:46

Igår kväll/natt fick jag sån lust att rita. Det var väldigt, väldigt längesedan det hände. Jag liksom låg där i sängen och tänkte ut hur jag ville rita, hur jag skulle dra linjerna osv.
Känslan blommade upp nu igen och jag var tvungen att leta upp papper och penna. Satte mig i soffan och ritade.
I mitt huvud igår skulle det inte bli en vampyr. Men så när jag ritat de först fyra tänderna så fick jag ett ryck och ritade dit huggtänder.
Hm... jag läser När jag hör din röst och tittade på Twilight i förrigår.
Kanske har jag blivit påverkad?


Förövrigt är detta den första bild som jag har tecknat som jag lägger ut på bloggen. Vet inte om det kommer fortsätta... Only time will tell, som man säger.

(Föresten så är bilden tagen med min nya kamera.)

Golden

2009-05-08 @ 12:22:42Jag vill att vårvärmen ska komma tillbaka så jag kan känna solen mot min hud och låta jacka hänga inne.
Jag vill kunna sitta på balkongen i linne och kjol och läsa en bra bok. Strö ut en filt på gräset i parken och ligga och prata strunt och skratta en hel eftermiddag med en vän. 
På kvällen vill jag ha fönstret öppet och känna doften av mjukt sommar regn.

Sommaren är välkommen.

Happy Birthday Mr. Hayes

2009-05-08 @ 11:20:59

Idag fyller min musikgud år. Så ett stort grattis till honom.
Nej, jag räknar inte med att han skulle klicka in sig på min lilla blogg, dessutom kan han antagligen inte svenska heller, men han gjorde mig fantastiskt glad i morse. Så ett Grattis är det minsta jag kan säga.
Nu är jag helt peppad och full av energi, trotts att jag har magkatarr (som tack och lov börjar bli bättre *peppar, peppar*).

Jag har nämligen världens bästa idol som ger ut en helt ny skiva, med tio låtar - gratis och laglig att ladda ner - till sina fans på SIN födelsedag.
Så nu är JAG lycklig.


Om ni nu skulle tycka att jag låter barnslig och fanatisk får ni göra det. Jag älskar musik, mestadels hans musik och detta är fan helt jävla underbart!


Remix, A fear of falling under med Darren Hayes

Josse & Tina

2009-05-06 @ 23:09:03

Innan Josses 25 års fest fotograferade jag henne och hennes syster. Nu har jag redigerat de bästa av bilderna och visat henne dem så då kan jag ju visa er några av dem med.

Det var riktigt kul att ta porträtt foton! Samtliga bilder tagna med Canon eos 400D + Sigma 17-70mm/F:2.8-4.5

Min Canon eos 400D har fått en lillasyster

2009-05-05 @ 19:37:47Efter en hel del letande, läsande och prövande hittade jag den tillslut. Den digitala kompaktkameran jag ville ha. Kriterierna var många och kunskapen om komaktkameror var få, från min sida.
Jag ville ha en lätt och behändig kamera, jag ville gärna att den skulle vara rosa. Jag ville att den skulle vara snygg. Jag ville att den skulle ha zoom. Jag ville att den skulle kunna spela in filmer. Jag ville självklart att den skulle ta bra bilder! Dessutom ville jag helst inte lägga så mycket pengar på en fest och semester kamera.

Tillslut blev den en Canon Ixus 95 is.
Jag kan väl säga att jag verkar ha fått vad jag ville ha. Med undantag från den sista punkten. Från början ville jag hitta en kamera runt tusenlappen. Eftersom jag har min systemkamera osv... Sen började mina krav bli högre och jag insåg att kompaktkamerorna kostade mer än jag från början trodde, så jag sa 1500.
Med facit i hand blev den 1400 dyrare än jag tänkt från början (alltså 2400 spänn, med gratis minneskort till - blev glad att jag klickade hem den i söndags eftersom de nu höjt priset med 200 kr) men jag har antatligen en väldigt bra kompakt kamera.

Dessutom är den snygg
och rosa
och kan spela in filmer
och zooma...

;)

Fredag och Lördag

2009-05-05 @ 15:26:17

I fredags hade jag och min syster lite kvalitetstid, som jag skrev om här under. Efter att ha rotat runt i gaderoben och täckt halva sängen med kläder jag prövat så kom jag fram till att jag skulle ha grå kjol och grönt linne. Men, så 5 min innan syrran kom ångrar jag mig tvärt och bytar om till klänng ändå.
Väl nere på parkeringen inser jag hur kallt det faktiskt blåser så jag springer upp för att hämta jacka. Tar av mig klänningen och ska just byta till byxor och tröja som jag tänker, nej jag ska fan ha klänning. Haha. Så på med leggings, klänningen igen och kavaj.
- Jag har inte besluts ångest, varför tror ni det?

Nere i stan är det FULLT med folk. hälften går i student mössor, mestales äldre män. Jag antar att de varit och kolla på eller deltagit i studentkören som sjöng in våren. Till slut hittar vi en parkeringsplats. Nu är vi typ 45 min back... så vi hoppas på att inte alla folk som är ute har tänkt gå på restaurang. Vi zick zackar mellan alla gamlingar, barnfamiljer, studenter och cyklister. Som tur var fanns det gott om bord på restaurangen vi gick till.
Vi beställer vars en fläskfilé på planka och isvatten. Det var riktigt gott.

Sen går vi och handlar godis och sen till bion. Jag brukar tycka om att se trailers när jag går på bio, brukar alltid komma någon eller några som man tänker att man vill se, men det var bara tråkiga... GI. Joe, terminator 4...

Men Wolverine var riktigt, riktigt bra! Jag blev inte alls besviken. Den var verkligen välgjord och det var kul att se vad som låg bakom att Wolverine blev som han blev. Gillar ni X-men filmerna så rekomenderar jag den varmt. Välspelad och bra handling.


Sen kom lördagen och jag fixade med lite grejjor sen var det dags att göra sig fin för Josses 25 års fest!
Vid 15.20 begav jag mig till tåget. Det var knökfullt men jag hittade en ledig plats, mannen som satt där suckade men flyttade på sig så jag fick plats med. Jag förstår inte det där, är det inte allmänt hyfs att man låter folk sätta sig ner och flyttar på sig om man ser att det inte finns sittplatser och att folk står och åker? Precis som man reser sig upp för en gamling som kommer och ska åka? Eller det kanske är jag som har fått allt om bakfoten?

Hursomhelst så kom Josse och hämtade mig vid tåget. Sen åkte vi vidare till byn där festen skulle vara (nej, jag vill inte sägar vart, haha). Jag utförde ett uppdrag (som ni får veta mer om en annan dag...)
Sen hem till Madde och dumpa av lite grejjer och åka vidare till festen. Måste säga att jag hade grymt kul! Det verkade som alla andra med hade. Maten var god, snapsen (jag som aldrig snapsar annars!) var riktigt god och sällskapet på topp! Sen till efterrätten blev det underhållning, ingen mindre än Elvis kom. Haha, han var riktigt bra och jag satt och klappa och sjöng för full hals, sen att jag missade att jag plötsligt hade micken framför mig... ja det är ju en annan femma... haha.
Sen bytade showaren om och det blev lite andra låtar. Han var riktigt bra faktiskt, sjöng jätte bra och fick igång alla.

Efter det blev det dans. Kändes som halva bugg-eliten var på festen... iaf för mig som inte kan bugga alls. Så jag kände att det var bäst att sitta ner när det var bugg och röja järnet sen när det var låtar mer i min smak.

Sammanfattningsvis kan jag ju säga att det var jävligt kul! (Ursäkta svenskan...)

Syrran, middag och Wolverine

2009-05-01 @ 17:28:35

Om drygt 30 minuter kommer min syster hit och hämtar mig. Sen beger vi oss ner till stan för att leta reda på någon mysigt restaurang som vi kan äta på. Efter det ska vi bänka oss i biomörkret för premiären av Wolverine. Kanske inte riktiga permiären... men väl på premiärdagen iaf.

Jag har ganska stora förväntningar på Wolverine så jag hoppas att jag inte blir besviken. Vad som är ganska komiskt är att jag tyckte att X-men var super mesiga - dvs. innan jag hade sett någon av dem. Jag kunde inte förstå att någon över 12 års ålder kunde tycka det där var bra... Haha. Så fördomsfull man kan vara!
Men det var bra att jag blev övertalad att se en av filmerna, en kväll för nåt år sen, tack syrran! Nu äger jag alla tre och tycker att de är riktigt, riktigt bra.


RSS 2.0