Vackra Öland

2009-09-27 @ 15:16:35

 


Som sagt så var det Öland som blev höjdpunkten på vår semester. Det var där allt blev sådär mysigt perfekt och både jag och Christian blev en anning förälskade i denna vackra avlånga ö.

Det finns så enormt mycket att se och historian på ön är både rik och intressant. Sen finns där ett super mysigt lugn och människorna var super trevliga.
Campingen hade ett väldigt fint läge, med egen strand och allt. Vattnet var fint och inte alls så kallt som det varit i Gbg. Dessvärre hade det kommit maneter till andra kvällen och då ville inte älsklingen bada, men jag var i och plaskade ändå.

Första dagen, alltså när vi kom dit gick vi runt och tittade på campingen, körde in till Borgholm och handlade lite, sen stannade vi till i Köpingsvik och satte oss på en restaurang och åt. Var riktigt gott.
När vi var tillbaka på campingen gick vi ner och tog ett kvällsdopp.


Andra dagen åkte vi till Borgholms slotts ruin. Jag har varit där innan, när jag var 14 år, men man upplevde det ju inte alls på samma sätt nu. Först gick vi en guidad tur och sen gick vi själv runt och tittade. Jag fotograferade massor, det var så kul!
Borgen/slottet är verkligen prakfullt trotts att de aldrig blev klara med den. Lite synd att den aldrig fick bli färdig byggd. Men så intressant att gå och titta och så. Fanns en vägg med massa namn inristade, sån "vi var här" typ, jag hittade en som var skriven på 1700-talet. Coolt.


Utsikten från fönserna. Hur vackert som helst! Man förstår att det var en säker plats att ha borgen på, drygt en meter från muren var det stup rakt ner tror guiden sa 200m.

Tänk att spring i dessa trapporna med klackar och stora 1500-tals klänningar.

Vi gick där i flera timmar. Sen körde vi längst norrut. Där det fanns en liten fiske by, vi trodde nog att de skulle ha mer där men det var fint så vi satte oss och åt vars en super god baguett. All mat var så himla färsk och fräsch där. Men äter man skagenröra i en fiskhamn/by så kanske det inte är så konstigt ;)
På kvällen åt vi på campingens restaurang. Sen gick vi ner till havet och jag fotograferade med långslutartid, hade inte stativet med mig men la kameran på en sten. Och det funkade ju ;)Tredjedagen körde vi söderut. Först körde vi mot Gråborg som Christian hade läst om. Han tyckte den verkade intressant. När vi väl kom dit så var det inte så mycket. Det var bara ringmuren som fanns kvar och i den var det en hästhage. Hahaha.


Gråborg

Sen körde vi vidare mot Eketorps borg.
Först var vi på väg att strunta i det eftersom de tog 95 spänn/person i inträde. Vi hade ju inte någon anning om vad det var heller. På Borgholm tog de bara 50 kr. Men så tänkte vi att vi hade kört dit så då kunde vi ju lika bra gå in med.
Men vi blev riktigt besvikna. Det var super tråkigt och inte alls mycket att se. Vi gick runt och tittade på allt och var klara efter max 20 minuter. Just som vi skulle gå så såg vi att det var en guidad tur som just hade börjar så vi ställde oss där. Guiden var riktigt bra och det var turen som räddade hela grejjen. Fick man reda på mer omkring det hela, att det var en återuppbyggd borg och varför de byggt olika typer av hus innanför ringmuren och så.

På kvällen åkte vi in till Borgholm (staden) och gick och strossade. Satte oss på en pizzeria och jag har aldrig någonsin varit med om så goda pizzor! Magiska. De var inte flottiga och degiga som de annars kan vara. Bottnen var hård och knapprig utan att vara för hård. Mycket fyllning och färsk och god. Tomatsåsen var super, krydad och underbar. Inget flott och inget kladd. Bara gott, gott, gott!

Sen körde vi ju tillbaka till campingen. Gick ner till stranden. Gick och myste. Njöt till full av sista kvällen. Jag var i och vaddade i vattnet. Hoppade på hoppkudden (sen blev den invaderad av 8-10st 12 åringar *snyft*).
Kastade macka (jag kom upp i tre stutts!) och älsklingen var ju stjärna på det.
Jag passade även på att fotografera massor!! :)Det kändes lite motigt när vi skulle åka hem nästa dag. Åt en lång frukost, packade ihop och städade. När stugan hade blivit inspekterad och vi gick till bilen började det regna. Så när vi körde från Öland regnade det och då blev det inte lika jobbigt att åka hem.
Hela resan hade vi haft underbart väder medans det var dåligt nere i Skåneland. Medans vi tog det vackra vädret hem för när vi vaknade hemma nästa morgon strålade solen :)

Kommentarer
Postat av: smäm

ser väldigt fint ut!

2009-09-28 @ 20:36:53
URL: http://smam.blogg.se/
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

Nej precis, men jag menade mer att det hela har krupit ner i åldrarna... jag minns inte så många (i alla fall inte på min skola) som såg ut så :/

2009-10-03 @ 16:23:51
URL: http://nevnarien.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0