Pink 091110

2010-01-04 @ 00:36:00


The Globe was Pink!

När vi kom till Globen var den rosa, tyckte det var kul att de hade belyst den så. Vi var där ungf 1 timme och 45 min innan konserten skulle börja, 30 min efter att de hade öppnat dörrarna in. Vi kollade in vad som fanns att köpa och blev såklart förtjusta i samma t-shirt. Haha, alltid samma smak! Vi köpte vars en och gick och hängde in våra jackor.

Sen satte vi oss på en pub som de hade inne på Globen, jag fick vissa leg och allt! Haha, skönt att man inte ser uråldrig ut ändå *ler*. De hade riktigt bra musik och man blev riktigt taggad.

Ca 40 min innan konserten skulle börja så kände vi att det är nog dags att hitta vart vi ska gå in, det fanns ju massor av dörrar in till arenan. Ingen av oss hade varit i Globen innan. Sprang runt lite som yra höns utan att hitta rätt och fick ingen bukt på kartorna som var upphängda. Till slut frågade vi i informationen som pekade oss åt det andra hållet än vi varit på, såklart.

Sen började vi typ halvspringa när vi såg hur mycket folk som var på väg åt samma håll, sprang zick-zack och så. Kom innanför dörren och... va!?! Det var ju typ ingan folk runt scenen nere på golvet! Wiiihoo!!!
Vi trodde att vi skulle hamna en bra bit bak eftersom att vi kom så sent. Började halvspringa ner för trapporna för man blev så uppspelt.
Så spände en vakt ögonen i oss och sa "Tjejer inget springande, då får ni gå upp och gå ner igen!". Haha, som om man var en liten småunge. Men det hjälpte ju. Kanske lika bra det, annars hade jag säkert snubblat och trillat ner för alla de där trapporna.

Scenen var formad som ett T med en klump neretill med. Först gick vi till andra sidan men insåg att sidan vi kom från hade mindre folk. Så vi gick tillbaka. Ställde oss vid mitten av scenen alltså längs "gången" mitt mellan huvudet och foten på T:et, om ni förstår?
Vi hade bara vars en person framför oss! Så nice. Det som var ännu bättre var att ingen tryckte, jag trodde man skulle bli klämd som fan eftersom man stod så långt fram men inte. Så skönt. Tror det var för att man stod på en upphöjning, jag och tjejen framför, sen tog den slut vi mina hälar så det var inte riktigt lönt för dem bakom att försöka komma längre fram.

Förbandet var Evermore. Ingen jag hört förr och inte jag kommer lyssna på igen. Inte min typ av musik. De höll på i gott och väl 45 långa minuter... ville bara att de skulle ta slut så Pink kunde komma...


Sagt och gjort en bra stund efter förbandet spelat klart så kunde man höra musik ur högtalarna och Pink sjunga. En film började spelas och efter ett tag kom en dansare och började veva på en vev precis framför mig. Sen öppnades en lucka ur scenen och upp flög Pink!


Så cool entré! Verkligen. Sen var det full gång. Måste säga att varje minut var skit bra! Absolut den bästa konserten jag varit på. Om hon skulle komma till Köpenhamn så kommer jag lätt vara en av de första till att köpa en biljett!

Pink sprang, dansade och hoppade runt i 10 cm klackar och sjöng bättre än på skiva. Måste säga att den tjejen kan vad hon gör och är sjukt underskattad av många. Sån energi.
Det är inte varje dag man ser någon hänga upp och ner och sjunga hur bra som helst.

Scenen var cool med. Med rutchkannor (stavning?) och allt. Hade velat gå upp där och åka och latja runt.

Sen får man väl vara lite nördig och berätta att hon vinkade åt mig med. Inte för att hon lär komma ihåg mig men jag kommer komma ihåg att hon gjorde det. Hon stod och sjöng precis framför mig så jag sträckte ut handen och vinkade (typ knöt och öppnade handen) så tittade hon på mig och gjorde likadant. Det var häftigt.

Hon blandade upptempo med lugnare mer aukostiska moment. Liksom dans och akrobatik. Hennes egna låtar och covers.
Måste säg att jag var nära till tårar när hon sjöng "I don't belive you", och det är inte lätt att få mig till det!

De andra dansarna var med grymma. Har köpt konserten på DVD med för att kunna återuppleva det här hemma och det var verkligen ett bra köp.

Allt var skit bra! Pink lyser verkligen starkt på min himmel nu!

 

Hon avslutade men "Glitter in the air" som är en av mina absoluta favoriter. Hon komm in i en lång svart capé, med en strålkastare på sig och glitter som trillade ner och följde henne. Så himla vackert! Sen åkte hon upp i en lina med några dansare över sig (se två bilder upp) gjorde lite akrobatik och sjöng, åkte ner i scenen där hon kommit upp i början. Kommer upp igen drypande våt, snurrar runt så vattnet skvätter runt henne och glittrar i ljuset.

Vackert.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0