Ni släcker väl?

2009-03-28 @ 18:45:19



Ville bara påmina er om att släcka ner mellan kl 20.30-21.30 ikväll. För miljöns skull. Jag tycker iaf att detta är jätte viktigt och vill vara optimistisk och tro att denna protesten kan göra så att det börjar hända saker.
Om ni mot förmodan missat det här med Earth hour så kan ni läsa mer på Världsnaturfonden.

Själv har jag sprungit runt och satt ut ljus så gott som överallt i lägenheten nu. För jag planerar att släcka ner.
Ska du?

Shake-shake, shake-shake, shake it

2009-03-28 @ 16:19:31

Med risk för att få fjortis stämpel (om den nu klassas som fjortis låt), så måste jag säga att jag verkligen tok älskar denna låten. Jag blir så glad och vill bara skaka rumpa och stuttsa runt. Wiiieeeeeeeeee!


Fredagen.

2009-03-28 @ 16:01:02



Efter jobb igår gick jag till älsklingens jobb. Eller först var jag inne och handlade ljus och tändare (okej, ett choklad råkade med trilla ner i korgen).
Sen gick jag in till älsklingen och snackade lite. Hämtade bilnycklarna och körde mot byn där jag är uppvuxen.

Det var min farfars födelsedag igår (27 mars) så jag körde ut och tände ett ljus i minneslunden där han vilar. Kändes konstigt. Vill inte lämna ut alla mina känslor här. Men det kändes som det var något som var väldigt bra för mig att göra. Sitta där själv på parkbänken och prata med honom. Få utlopp för mina tankar och känslor.
Det är tufft det där.
Att någon man håller av så mycket och på sett och vis tar förgivet att den finns där plötsligt bara är borta. 


  Efter det så körde jag hem till mina föräldrar och små syskon som också bor i byn. Jag var vrål hungrig så jag var väldigt glad att de precis skulle duka fram och äta och att det fanns mat till mig också. Potatis och super god gryta som syrran hade gjort.

Sen snackade vi hit och dit om reseförsäkringar och hur vi (jag och syrran) skulle göra.
Mitt upp i allt bestämde vi oss för att åka och hälsa på farmor. Så det gjorde vi (jag, mamma, pappa och syrran). Hon blev förvånad men glad att vi tittade in sådär på kvällskvisten. Värmde bullar i ugnen och satte på kaffe - föresten så gör min farmor världens godaste bullar! Vilket påminer mig om att jag måste skriva av hennes recept på dem.
Sen satte vi oss och titta på sista tredjedelen av Let's dance - har inte följt det men jag tycker att Magnus var cool och en värdig vinnare.

Sen hem till föräldrarna igen. Bokade resan!  Äntligen. Så kul det ska bli! 12 juni kl 7 sitter jag och syrran på planet ner till Cypern. Yay!
Brosan hade kommit hem så jag gick och snackade med honom en stund. Jag håller tummarna att han ska få jobbet som han sökt.

Sen hade klockan hunnit bli halv tolv så jag sa hej då till alla och körde hem till mitt igen.

Gyllene

2009-03-24 @ 21:34:30



Skam den som ger sig

2009-03-22 @ 21:53:30

Söndagar är sköna slappe dagar. Men. Jag ska ju faktiskt inte bara slappa.

För min egen skull och ingen annans, utan helt och hållet min egen, för min kropp, hjärta, ork och annat fysikst, för mitt självförtroende och annat psykiskt så har jag bestämt mig för att tränna. Jag vill gå ner minst 5 kg till min 25 års dag (den 7 juni). Lycka hade varit om jag hade lyckats svetta bort hela 10 kg tills dess (allt som allt så vill jag bli av med 15 kg).

Stegräknarna vi fått via jobbet är faktiskt en rejäll sporre. Om jag inte motionerar får jag inte ihop steg och då sjunker ju mitt snitt. Kämpar jag på mera så höjs snittet eller ligger kvar.
Tack vare detta så lämnade jag både soffan och datorn för att köra ett 52 min aerobic/dans pass. Jag är lite sliten men tänkte att jag fan ska tränna 30 min, när det gått 29 min bestämde jag mig för att inte ge mig utan fortsätta till 40 min.
När jag började strecha hade det passerat 52 min och jag är stolt.

Nu ska jag antingen frysa in den överblivna kladdkakan i frysen eller skicka med älsklingen den till jobbet. För imorgon är det måndag och ett av mina nya löften för mig själv är att inte äta/dricka sötsaker på vardagar (med undantag för fre kväll).

- Med allt detta tränings snack så har jag gjort en ny kategori, som heter just Träning.



Pepp, pepp, pepp!

Tänk om man hade haft en kropp som hennes när det är sommar ;)

God morgon!

2009-03-21 @ 09:58:05

Jag chockar mig själv med att gå upp redan 9.30 idag, en lördag! Dessutom vaknade jag av mig själv och kände mig utvilad - jag ville gå upp! Detta är något som är väldigt sällsynt för mig ska ni veta. Tänk er en väldigt morgontrött människa och gånga det med tre så har ni mig ;)

Så nu sitter jag nyducshad och redo att möta världen. Älsklingen sussar fortfarande gott så jag tänkte smita ut och köpa frukostbullar, juice och några nya pålägg innan han vaknat.

Föresten så blev det ingen fotografering av syrran igår. Blev ingen tid till det. Först åkte vi runt och jagade nya gardiner sen körde vi och handlade mat. Väl hemma kollade vi resor och bestämde oss (jippie!) och sen lagade vi tacos.
Spelade guitarr hero en stund och gjorde varm banan med choklad och glass.
Lite senare slumrade vi båda till i soffan. Haha.

Nej, nu får jag sätta fart innan sambon vaknar!

Som en moviestar

2009-03-18 @ 22:05:49

Satt och tittade lite bland "gamla" foton och fastnade för blandannat detta.



Det hade inte gått genom första sorteringen, men efter att ha dragit lite i spakarna i photoshop och gjort det till svartochvit istället för färg så tyckte jag att det blev jätte fint. Tycker det ser ut som att det är från en gammal film eller liknande.

Dessutom blir jag påmind om att det är på tok för längesedan jag fotograferade proträtt. Något som jag vill göra mera! Dessutom var det super kul och jag behöver öva upp det!

Kanske jag ska tvinga syrran att ställa upp när hon kommer hit på fredag? Muta henne med paj eller något, haha.

Chick-a-cherry-Cola

2009-03-18 @ 20:35:28



12 år av kärlek.




Min sambo säger alltid chick-a-cherry-cola när han hör denna låten. Ja, även när han hör andra låtar med Savage Garden eller Darren Hayes för den delen... Han har liksom fått för sig att det är det ända de sjunger i varje låt ;)

Tröööööött

2009-03-16 @ 17:19:17

Just nu vill jag bara gå in och lägga mig i min renbäddade säng, som doftar super gott och är sådär ny, renbäddad mysig och soooooooooooova.

Jag. Är. Så. Trött.

Drömmer mig bort

2009-03-15 @ 18:23:14

Har suttit och kollat runt efter olika resor i säkert en timme nu. I juni fyller jag 25 år och har sagt att jag ska minnsan ta och unna mig en utlands semester då. Antingen med älsklingen eller med min syster eller någon annan om ingen av dem hade velat.
Det blir min syster jag ska åka iväg med och jag längtar så in i bomben! Först hade vi (eller iaf jag) tänkt 2 veckor, men det blir nog en vecka som det ser ut just nu. Eller 8 dagar, om det blir resmålet som jag vill. Min syster vill med dit för den delen.

Nu är frågan bara om man får ledigt från jobb, jag tror att jag kommer få det... men jag vet inte hur det blir för henne. För hon ska ev. byta rekyterings firma som hon är anställd hos osv...
Men jag hoppas verkligen!

Dessutom kärade vi ner oss i ett hotel på resmålet vi vill till och som det ser ut just nu så verkar det som att det kommer funka att åka dit och bo där - om vi får ledigt.
Det blir inte biliigt kanske, men inte sådär svindyrt heller.

Hur som helst så sitter jag bara och drömer mig bort till kristallklart vatten, sol, vita sandstränder, paraply drinkar, god mat, hud som doftar sol och härliga utekvällar.

Utanför Oslo

2009-03-15 @ 17:04:26




Jag gillar de där mörka, lite mystiska tonerna man kan få fram när man fotograferar i motljus. Som här, där vattnet blir svart och silvrigt.

Hipp hipp hurra!

2009-03-13 @ 07:02:32



Idag fyller mina goa småsyskon 21 år! (Tiden går fort...)
Jag hoppas att de får en underbar dag trotts att det är fredagen den 13.

Jag älskar er!

Om mindre än 8 månader...

2009-03-12 @ 21:07:30


Medans snön vräker ner utanför så längtar jag efter våren. Sommaren är också väldigt välkommen.

Men. Jag kan ju inte annat än att längta en gnutta efter november med.




12 634

2009-03-12 @ 18:00:29


På jobbet har vi anmält oss till en tävling där man ska gå till Stockholm. Fast det är inte så att vi ska ta och klä på oss gympaskorna och sen glatt börja traska från Skåneland och upp till Stockholm. Däremot så har vi en speciell tid på oss att i lag gå ihop ett visst antal mil, minns inte hur många det är nu... men hursomhelst...
Så har alla (som ville vara med)  fått vars en stegräknare nu. Jag tyckte att det skulle bli riktigt kul att se hur mycket man faktiskt går. Måste säga att jag är väldigt positivt överraskad! Hittills idag har jag gått 12 634 steg! Jag som var rädd att jag inte skulle komma över de 10 000 som är rekomenderade.

Detta känns verkligen jätte kul och är en riktig knuff i ryggen på mig. För nu jäklar ska det ut och promeneras (inte just ikväll eftersom det är halv snöstorm ute... men framöver). Dessutom är timingen perfekt nu när det börjat bli ljust om kvällarna med. Jag ville inte ut och gå när det är mörkt, det är för obehagligt.

Mmm, detta känns kul!


Bortskämd

2009-03-11 @ 22:19:26



Min sambo är så söt. När jag kom hem idag så var han redan hemma, bara det är en lyx eftersom han oftast stänger och är då hemma först 19-30-19.40.

Jo, jag köpte Play station 2 i söndags. Med singstar och Guitarr hero (plus need for speed undercover som man fick till). Jag köpte inget minneskort eftersom de var dyrare i affären där jag köpte ps2 än vad man kan hitta dem för i andra butiker.
Väl hemma letade jag på nätet och hittade det för halva priset, mot vad det kostade i butiken, på ginza så jag skickade efter det. Men detta hade nog min sambo förträngt, för när jag kom hem idag så hade han köpt ett till mig. Jätte gulligt verkligen, men jag hade ju fått paketet på posten idag med så jag behövde ju det inte... Men han var ju super söt som var iväg och köpte det för att överraska mig. Dock blev han ju lite snopen när han förstod vad som fanns i paketet...
Men jag sa ju som det var, att han var super söt ändå.

Sen sa han "Ska du inte se till att sätta in ditt minneskort då?". Jo, sa ju jag och tänkte inte mer på det. Sen när jag lyfte upp Ps:et så låg där ett spel under. Han hade köpt Tekken 5 till mig med! Som jag har pratat om att jag skulle köpa sen. Jag blev sååå överraskad! Och super glad.

Sen lagade han super god middag till mig medans jag satt och spelade Guitarr hero ♥.
Hur underbar är han inte?

Josefine 25 år idag!

2009-03-10 @ 15:43:54



Tänkte bara gratulera en av mina finaste kompisar idag. Hon blir hela 25 år idag! Vilket betyder att det var snart 19 år sen första gången vi träffades, på lekis. Och att vi har varit väldigt bra kompisar i 10 år nu! (Det var i högstadiet vi blev kompisar på riktigt.)
Vi delar många roliga och knasiga minnen. Allt från utlandsresor, tjejkvällar, pyjamaspartyn, konserter, camping, videoinspelningar, kabareer, högtalar-dansande och internatboende till småstjärns uppträdande i mellanstadiet.
Listan kan göras ännu längre...

Tycker om dig vännen! Hoppas din dag varit underbar och att kvällen blir ännu bättre!

Nu ska jag med bli en Gitarr Hjälte!

2009-03-09 @ 18:12:26







Nu får det räcka...

2009-03-08 @ 00:06:02

Det känns som någon har utnämnt mig till Snörvlets drottning eller varför inte Evelina von Attjo. Skämt och sido så är inte min nästintill kroniska förkylning det minst rolig.
Jag är mäkta trött på det här nu. Halsontet försvinner och nästa dag är jag kanon förkyld. Min tränning är nästintill obefintlig eftersom jag inte kan tränna om jag är sjuk. Det är ju inte riktigt bra för kroppen, för att inte tala om att man faktiskt inte orkar.
Det känns som någon har blåst upp en ballong i skallen på mig så att mina tummhinnor har böjts utåt. Jävla lock!

Jag har iaf köpt en blender och idag har jag köpt massor av frukt och frysta bär så nu ska jag proppa i mig vitaminer! Både nyttigt och gott.
Sen får jag väl ersätta mina aerobic/dans pass med att gå ut och gå en runda eller två istället. För nu är jag fan trött på det här. Man måste ju börja någonstans. Det gjorde jag ju iofs med, men eftersom bacillerna vill bestämma över mig så får jag väl ta en omväg för att så småningom komma dit jag vill.

Så.
Det var skönt att få ur sig lite. För jag är förbannad. Förbannad på denna satans förkylning som sätter käppar i hjulet hela tiden.

I want to stand with you on a mountain

2009-03-05 @ 22:50:45

Kärlek.

 

Jag vill se honom live igen!  ♥

Remember

2009-03-01 @ 16:54:32


                                 Canon eos 400D + Sigmna 17-70mm/F:2.8-4.5


Jag tok älskar ju macro, som ni säkert listat ut. Kan inte få nog av det och det finns ju så mycket fint man kan fota i macro!
Jag kan ju tilläga att de små löven här över är ca 1,5 cm stora bara.

RSS 2.0