My name is Evelina

2008-10-30 @ 17:38:54



Idag har jag lärt mig hur jag säger "My name is Evelina" på engelskt teckenspråk!
Så jäkla kul.
Deras handalfabete (betyder ett tecken för varje bokstav i alfabetet) är verkligen olikt vårt svenska. Kanske det som gjorde det extra kul? Jag är stolt över mina nyfunna språkkunskaper.

För er som inte känner mig så kan jag ju säga att jag pluggat 2 år teckenspråk på folkhögskola innan. Så jag tycker ju om och är intresserad av teckenspråket.
Varje land har sitt eget teckenspråk, men jag kan bara det svenska. Därför var det kul att få ära sig lite av det engelska idag.

Jag måste söka lite på det så jag kan briljera imorgon, haha.


Föresten, på bild nr ett här över tecknar jag "I love you" och på andra bilden "tummen upp"  eller bokstaven B på svenskt teckenspråk.

En glimt från i våras

2008-10-28 @ 20:00:22



Det negativa med att ta mycket foton är att visa kommer i skymundan. Man hinner inte alltid med att verkligen titta på alla. Men det som är roligt är när man går tillbaka och tittar och hittar riktiga guldkorn.

Denna bilden får mig att längta tillbaka till våren.
Vilken känsla ger den dig?

Premiär, för nya layouten!

2008-10-27 @ 20:42:03

Ja, jag är som jag är. Har jag väl börjat pilla och fått en idé i huvudet så ska jag gärna göra färdigt den så fort jag bara kan, om jag kan!

Så den blev färdig redan ikväll.
Men, jag kommer nog fixa med lite mer saker framöver... Men det tar vi då ;)

Så vad tycks?
- Jag är hel nöjd iaf!


psst... om den fortfarande är lila för dig så pröva att klicka på uppdatera knappen ;)

Sitter och pillar med designen

2008-10-27 @ 17:43:31

Jag har länge funderat på att göra en annan design. Lite mera... ja, jag vet inte. Stilren kanske? Inte så tunga färger som jag har nu...

Sitter och klickar mig fram och tillbaka och ser hur saker och ting passar ihop. Blir lika glad varje gång det går som jag vill. Därmed också lika frustrerad när det inte gör det.
Men det går framåt!

Inser nu att jag ska på arbetsplatsträff imorgon kväll... men beroende på hur trött jag är när jag kommer hem och hur långt jag hinner idag så kanske, kanske den hinner bli klar och ligger uppe imorgon kväll.
Allt handlar ju om tid som sagt.

Men nu vet ni iaf vad jag håller på med ;)

Walle får en plats i mitt ♥

2008-10-26 @ 22:36:52

Var på bio med Josse nu i eftermiddags. Jätte kul att träffa henne! Var mer än 2 månader sedan sist.
Vi gick på matine, av den enkla anledningen att filmen vi ville se bara gick kl 15.30...
Runt halv sex gick vi ut från bion och gick och fikade och snackade massor, hade ju en hel del att ta igen.

Men tillbaka till filmen. Jag har velat se den jätte länge nu! Dels för att jag är super förtjust i Pixar och dels för att jag blev lite små förälskad i "Walle" när jag såg trailern.
Måste säga att detta var en helt underbar film! Den upplevde verkligen till mina förväntningar. Så himla välgjord, så söt och faktiskt gripande. Man skrattade, man blev lite små bettutad i den lilla roboten och man fick sig en tankeställare. En rejäl sådan. Hoppas att filmen och dens budskap når fram till den som tittar på den.
För alla bör se den.
Alla bör bli lite små kära i "Walle".


Spread my wings and fly away

2008-10-26 @ 12:23:38







Will you catch me if I fall?

Höst löv

2008-10-25 @ 14:54:00







Fairytale

2008-10-24 @ 22:15:37



Jag vet inte, men det är något sagolikt över denna bilden.
Jag tycker om den.
Mycket.

Frustration - Hur jävla svårt kan det vara?

2008-10-24 @ 21:56:57

För ett tag sen var jag nere och slängde soporna nere på sopstationen här på området där jag bor. Jag personligen försöker verkligen att sortera och slänga rätt. Visst jag är inte dagens miljökämpe, jag liksom alla andra har brister. Men jag försöker iallafall och jag bryr mig om miljön, därmed försöker jag också bidra lite med att försöka försinka växthuseffekten (vilken skrämmer mig oerhört mycket) - försinka eftersom den går inte att stoppa, den är redan här, det är ett faktum och tjabla inte emot är ni snälla.

Så då ska jag försöka komma till det jag skulle ha sagt... När jag då står där nere (vid sopstationen) med mina olika påsar så händer det ALLTID att jag mötts av fel saker i fel sopbehållare... Hur jävla svårt kan det vara?! Varför slänga konservburkar bland kartongen och plast bland tidningarna?! Snälla kan någon förklara för mig för jag förstår faktiskt inte!

Visst vill man nu inte sopsortera (av anledningen lathet) så fine, det är erat liv, ni bestämmer hur ni vill göra. Men inte fan behöver ni väl förstöra för oss andra som bryr oss och tar oss tid?! För alla andra som har lagt kartongerna bland kartongerna har gjort det förgäves då idioten som tvunget ska slänger metall, plast osv där kommer...
Detta gör mig så jävla irriterad! - Därför måste jag få skriva av mig nu. Kanske jag ger någon lite insikt också, kan bara hoppas.
Så snälla, vill ni inte sortera släng allt i brännbart, där gör det iaf inte lika mycket skadda.

Okej, det finns undantag, man kanske inte förstör medvetet. För jag är medveten om att det finns nysvenskar som kanske inte kan läsa svenskan ännu, men bilderna visar en del, iaf så man kan se att man inte ska slänga annat än papp i de behållarna. Om inte annat kanske man kan se vad andra har slängt?
- Fast jag tror ändå inte att det är av brist på språkförståelse, utan ren jävla lathet (missförstå mig inte nu, pratar inte om att nysvenskar är lata, utan att de som kastar saker fel och inte bryr sig är lata, oavsett ursprung alltså).

Men, jag säger det än en gång - ni behöver väl för fan inte förstöra för oss som bryr oss?!

Shake ya tailfeather

2008-10-24 @ 17:11:29

Må vara gamal.
Må ha lite tramsig text.
Men fan så grym att dansa till!


Regnet bara öser ner...

2008-10-21 @ 17:16:12

Så därför slänger jag in lite höst bilder från en solig och underbar höstdag istället.
Visst piggar fotona upp?






Kvällens låt

2008-10-15 @ 23:52:27

Denna är oerhört härlig. Freeze med Jordin Sparks. Enjoy!

 

I belive your most attractive features are your heart and soul

2008-10-14 @ 19:36:07

Just nu blir jag på bäst humör av Savage Gardens Affirmation. Blir härligt skuttig och sjunger (skrålar) med för allt vad jag är värd.
Dessutom har jag varit riktigt flittig i eftermiddag. Har vikt och lagt in en laddning med handukar och en med tröjor. Jag har dammsugit hela lägenheten, jag har tömt diskmaskinen och fyllt den. Röjt upp i köket och gjort i ordning i min byrå. Dessutom så har jag bakat hallon och vinbärspaj och gjort vaniljsås.
Däremellan har jag haft tid att springa runt och dansa och bara... må bra :)



Give me a taste of whats to come...

2008-10-14 @ 17:45:26


Autumn is here

2008-10-14 @ 15:56:51






(Jag höll på att slå halvt ihjäl mig när jag skulle klättra upp och ta denna bilden, men det var värt det.)

Lilla fröken nyckelpiga

2008-10-13 @ 17:26:03





Igår hittade jag äntligen en söt liten nyckelpiga som jag kunde fotografera. Tycker resultatet blev riktigt fint. Vad tycker ni? Vilken tycker du bäst om?
Lite ironiskt är det väl ändå att jag tillslut hittar min nyckelpiga när jag är ute på min "höst-fotorunda", haha. Nyckelpigan som är ett sant vårtecken!

Färg klick

2008-10-12 @ 21:37:02



Egentligen är jag ingen "höst-människa", men vackra soliga höst dagar är helt underbara!
Det finns så många härliga färger då.

Syster-mys, tatto mässa och fotorunda

2008-10-12 @ 16:47:44


Överskriften sumerar helgen som förflyttit väldigt bra.
I fredags kom syrran och hämtade mig efter att hon slutat jobba så körde vi till Nova (köpcenter) och gick och kollade i affärer. Jag hittade inget kul... Men syrran hittade iaf en skjorta. Efter att ha gått i affärer i ca 2 timmar körde vi upp om till mig så jag kunde springa upp och hämta lite kläder och en dvd.
Sen körde vi hem till henne, käkade soppa och snackade med brosan, mamma och pappa. Tittade på idol och drack cider. Kom fram till att ingen är sådär super bra i år.
Sen kyld vi en flaska Black Tower och tittade på musik Dvd och dansade och sjöng för full hals.
Tre glas vin (vardera) senare satt vi utmattade i soffan och vi hade nog kunnat sitta och somna där, haha.
Men vi tvingade oss upp och tvättade av sminket och borstade tänderna. Sen följde en skakig natt på den 70 cm breda luftmadrassen. Jag vaknade flera gånger av att jag höll på att trilla av.

Sen kom morgonen och vi käkade frukost och tog det lugnt. Vid 12 tiden kom mina brorsbarn och svägerska över och jag gullade och busade med ungarna. De är så söta!
Fikade. Först lyckades syrran välta ut morsans stora kaffekopp så det var kaffe över halva bordet. Sen, en 20 min senare så lyckades jag välta ut mitt te så att det blev te över andra halvan, haha.
Sen när vi fikat klart så började jag sminka syrran så hon blev super fin och jag fixade tom henner hår (och det blev fint!) för att hon skulle iväg på 20 års fest sen.
Jag tog bussen hem 17.20 och lämnade av mina saker och duschade.

Sen körde jag och älsklingen in till Tatto mässan i Malmö och gick och tittade. Där var många som var skit duktiga, verkligen, men jag tyckte att det var lite litet ändå. Jag trodde det skulle vara mer än vad där var - för 150 spänn per skalle så trodde jag att det skulle vara mer.
Det var synd att de inte hade gjort det så att man kunde se mer när de tattuerade, de kunde haft nån tv eller något där eller vänt det mot publiken på nåt sätt. Själv hade jag aldrig fått för mig att tattuera mig på en mässa sådär när alla kan stå och titta osv. Men väljer man att göra det så är det ju för att andra ska kunna se - trotts det så fick man en sur blick av en och annan när de blev tattuerade om man tittade på... Men inte från alla.
Jag köpte två nässkruvar, en med genomskinlig sten och en med rosa.
Vi körde hemåt runt 23 och sen tog vi det bara lugnt innan sängen kallade.

Idag har jag tagit det väldigt passivt. Men vid 13 tänkte jag att nu får jag ta och göra nåt så jag proppade både diskmaskinen och tvättmaskinen fulla och satte igång dem. Packade kamera väskan full och cyklade ner till ica, köpe risifrutti (frukost) och cyklade vidare ut i naturen.
Fotograferade lite sen satte jag mig på en bänk i solen och smaskade i mig min frukost/lunch. Mätt i magen så fortsatte jag fotografera. Lycklig över att äntligen få göra det igen och att få ta mina efterlängtade höstbilder. Det var så längesen jag fotade nu ju!

Nu... nu sitter jag här...


En smula av lycka

2008-10-12 @ 15:18:58

Känner mig väldigt tillfreds just nu. Har varit uppfylld av lycka och det kändes underbart. Jag är nyss hemkommen från en fotorunda. Jag har äntligen fått ta lite höst bilder!

Det är egentligen otroligt att jag kan må så bra av att skutta runt med kameran i handen. Jag får ett sånt lugn och en sån kick av att få bilderna som jag vill. Ja, jag känner mig lycklig då.

Jag skulle tro att jag lägger upp någon/några av fotona om en stund. Får jag hoppas att de blev så bra som det verkade i kameran ;)



Föresten, jag vet att jag inte skrivit på jätte länge. Men jag hade inte blivit kidnappad eller bortförd av utomjodingar... Jag har bara haft annat för mig.
Men det är kul att se att det har varit folk här inne och tittat. Jag lovar att vara mer aktiv denna veckan.

Feel the silky touch

2008-10-06 @ 22:28:38


Det blidde inget objektiv

2008-10-04 @ 19:16:04

Vad blidde det då då?

Jag skulle ner till Mediamarkt och spanna in lite objektiv, jag funderar på två olika. Det ena är ett fast 50 mm objektiv och det andra är ett 17mm-70mm som ska vara ett väldigt bra allround objektiv och efter vad jag läst så ska det vara nice macro på det med (me like).

Men.
Det fanns inget 17-70mm's där och 50 mm's var där inga kvar av och det fanns inget pris utsatt heller. Trippade över på Elgiganten där de hade 17-70mm's som jag var intresserad av men det låg på drygt 600 spänn mer än inne på netonnet. Det dumma är, att jag ville ju klämma, känna och titta på dem. Men de fanns bara nerpackade och inlåsta i ett sånt där glasskåp.

Dock gick jag inte tomhänt hem, utan köpte mig en super fin rosa Braun eltandborste :)
Sen kan det ju tyckas lite märkligt att jag åkte iväg för att köpa ett nytt objektiv men kom hem med en eltandborste...

Eftersom jag är uttråkad...

2008-10-03 @ 16:19:52


Hur lång är du?
174 cm

Spelar du något instrument? Luftgitar

Dina första tankar när du vaknar?  Låt mig få sova liiiite till!

Vart befinner du dig just nu? Hemma

Biter du på naglarna? Nej, aldrig! Det känns så förbaskat äckligt i tänderna *ryser*.


Vad har du för färg på kalsongerna? Ja du... den blir svår eftersom jag inte använder kalsonger.

Har du några husdjur? Nej, inte längre :(

Är du singel? Jag anser väl inte att jag är så stor att jag borde betäknas med plural, men om det är frågan om jag har pojkvän eller ej så är jag inte singel ;)
Vem är snyggast? Nu har jag ju inte sett alla människor så den blir svår att svara på...

Vem vet mest om dig? Tror det är antingen Ramona eller Christian

Vad vill du ha just nu? 10 miljoner hade inte varit fy skam.

Ditt mål i livet? Att vara lycklig.

Rädd för? Alldeles för mycket, jag är en riktigt fegis ibland :P

Hur gammal är den äldsta person du kysst? Kysst... hm, måste vara Christian 26½ :) (jag har ju inte kysst någon annan på 5 år ju!)


McDonalds eller Burgerking? Inget av dem, helst.

Sjunger du? Hellre än bra.


Vad har du för skostorlek? Varför denna fasination vid skostorlekar? Iaf, 39-40 (jag är lång!!)

Vill du gifta dig? Den frågan varierar.

Kommer du överens med dina föräldrar? Ja, oftast - men vi har inte alltid samma åsikter.

Din hårfärg? Mörkblond (men vissa säger ljusbrun)

Skor du hade på dig idag? Mina ljusblå duntofflor

Vad sover du i? Trosor



Favoritårstid? Vår OCH Sommar

Favoritmat och dryck? Finns mycket gott, så jag kan inte välja...

Hur svarar du i telefonen hemma? "Hej det är Evelina"

Hur svarar du i mobilen? Det varierar beroende på vem det är som ringer. 


Sov du ensam inatt? Nej :)

Vad gjorde du kl 08 imorse? Drömde sött.


Vad var det senaste någon sa till dig? Christian sa säkert nåt när han gick till jobbet men då var jag så sömndrucken att jag inte har någon anning...

Druckit idag? Kan Jang, Activmel och nyponsoppa (ska bli frisk!)

Vad är det för väder hos dig nu? Stora tunga moln men solen skiner just nu.

Godaste glassmaken? Gamaldags vanilj!

Drömmer du mardrömmar? Det händer, men inte så ofta.

Favoritklädsel? Jag är väldigt klyven. Jag älskar street och även mer stilfullt, finbyxor, skjorta osv.

Favoritgodis? Choklad och saltlakrits


Hur många kuddar sover du med? En.

Längtar du mest efter just nu? Att bli friskt från förkylningen.


Vad luktar det nu om du sniffar lite? "Hemma"?

Saknar du någon just nu? Farfar.


Snus eller cigaretter?  Inget av det! Men jag föredrar om andra snusar så slipper jag få passivcancer...

Vill du ha barn? I framtiden, när jag är färdig med mig själv.


Längtar du till din nästa födelsedag? Nej längtar gör jag väl inte precis.

Är du blyg? Ibland sjukt blyg, ibland inte alls. Jag är knepig.

Tycker du att du har fin dialekt? Jag tycker det är charmigt med dialketer och ja, jag trivs med min så :)

Tycker du om fester? Oftast. Men jag måste gå ut och DANSA efteråt! (Om det inte är en stor fest med dans osv)

Tycker folk du är snygg? Vissa gör... precis som det säkert finns de som inte gör det.


Har du använt någon hårprodukt idag? Nej inte idag...

Vad har du för planer till helgen? Bli frisk, kanske shoppa ett nytt objektiv. Ev. hälsa på familjen.

Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? Jag tycker faktiskt att 20 är en bra ålder.
Vem får en kram? Alla jag tycker om!

Vem får en puss? Christian, syrran, mina brorsbarn och mina föräldrar.

Sprit, cider, vin eller öl? Så länge vinet inte är rött, spriten inte är hembränd och cidern inte är utlänsk så går det bra med allt utom öl ;)

Hund, råtta eller katt? Katt (men det kanske blir en vovve i framtiden ändå).


Flyga söderut över vintern

2008-10-03 @ 15:44:53




Hur härligt hade det inte varit att packa resväskan, ta passet i handen och sticka iväg till flygplatsen. Ta en biljett till något varmt exotiskt land och flyga iväg?
Njuta av vita sandstränder, kristalklart vatten, underbar frukt, ljumna kvällar på en mysig restaurang och goda drinkar. Kunna ta av sig klockan och bara vara.

Det hade varit hur underbart som helst!

För att vi gillar bröst och rosa

2008-10-02 @ 23:10:04

Handen på hjärtat så tycker vi alla om bröst. Antingen har du ett par egna eller så avgudar du dem, av olika anldeningar. Därför tycker jag att Rosabandet är en super bra och viktig sak! Speciellt eftersom det drabbar så många och att det verkligen behövs pengar (som till alla cancer former).

Själv inhandlade jag ett läppsyl när jag var på apoteket igår. Dels tyckte jag att det var fint med den rosa militärfärgen och när jag såg att lite pengar gick till rosabandet köpte jag det utan att tveka.
Ni kan gå in på Rosabandet för att se lite vad som finns att köpa i lite olika butiker nu i oktober. Tycker detta är en jätte bra sak så därför tar jag upp det här!

- Jag tror dessutom jag ska ta mig en närmare titt på de där tröjorna och nagellacket. Sen ska jag givetvis köpa ett rosaband i år med.


Bilden är tagen härifrån

Wasteland

2008-10-02 @ 18:00:59



Denna låten är sååå bra. Synd bara att 10 years andra låtar inte är lika bra...

Jenny löv's löv

2008-10-02 @ 17:47:15







Modell: Jenny
Fotograf: Jag

Den vill äta upp mig!

2008-10-02 @ 14:07:03

Var ute på balkongen och vattnade mina tomatplantor. Sen, när jag skulle stänga dörren så ser jag världens största spindel (nåja, den är stor iaf) sitta ungf 20 cm nedanför vårt sovrums fönster! Den är skit äcklig. Kroppen är som halva min tumme!
Jag är livrädd för spindlar. Jag kommer inte våga öppna sovrumsfönstret förens det varit minusgrader ute nu ju...
För jag lovar, den sitter där och väntar på att kunna komma in så den kan äta upp mig...

Sovar sjukan?

2008-10-02 @ 12:45:52

Jag trodde knappt att det var möjligt att sova så mycket som jag har gjort denna veckan. Min energi nivå har leget på typ minus tio eller något. Jag har sovit länge, sen har jag vilat, för att somna en stund till för att vakna och forsätta vila...

Igår var jag på benen lite mer, röjde upp lite i köket, tömde diskmaskinen och sådär. Åkte med älsklingen till apoteket (wow, det finns en värld där ute!) och handlade näsdroppar och Kan Jang...
Det var skönt att komma ut en lite sväng. Det var skönt att inte bara ligga och hosta och svettas. Jag var fast besluten om att nu är det mycket bättre, jag vilar imorgon (idag) och går till jobbet på fre! Men nu känns det inte alls lika sannolikt. Hostar upp jätte mkt slem, huvudet värker, ögonen rinner, öronen tjuter (tinnitusen blir typ 3ggr värre vid förkylning) och jag känner mig jätte groggy. Fan.

Tror jag får bli hemma imorgon med - jag ser hur mina pengar flyger iväg som fladdrande sedlar vikta till fåglar... *snyft*

I bite my lip to block my mind

2008-10-01 @ 19:57:51




Jag längtar tillbaka till sommaren.

I like the tension and the spark

2008-10-01 @ 19:41:34




Jag saknar ljumna sommarkvällar.

RSS 2.0