Modernt att vara trasig

2008-06-28 @ 18:50:44

Har ni tänkt på en sak, det är modernt att vara trasig. Ju slitnare, smalare och sorgsnare man ser ut. dessto vackrare blir man i en stor del av allmänhetens ögon. Personligen tycker jag bara att det är sorligt.

Man ska ha ledsen, stor, gärna tom blick. Då tycker folk man är vacker. Smal som ett strå och gärna stå lite tilltrasslat, det tycker med folk är vackert. Kläderna ska hänga på den smala, smala kroppen, för det är fult att se hälsosam ut, då är man ju tjock - anses det. En kvinnlig kropp är ful, eftersom det är fult med kurvor... Man ska se ut som en 12 årig för snabbt växande pojke om man är kvinna och vill vara vacker.
Är det bara jag som ser hur fel allt är?

Det går tydligt att se varför så många blir trasiga. Man vill nå idealet, man får ju inte äta, det är fult. Man äter inte men problemen kvarstår, så man blir olyckligare. Man tar till droger för att fly verkligheten, döva hungern. In och ut ur rehab varvat med hektiskt festande. Kroppen bryts sönder. Själen bryts ner. Allt som finns kvar är en tanig kropp, insjunkna stora tomma ögon som återspeglar en visen människa. Man har blivit trasig.
Men de blir ju beundrade, för det anses ju vackert, modernt - så det måste ju vara rätt.


Eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0